SAVOY: Το πιο ιστορικό ξενοδοχείο του Πειραιά (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόκειται για ένα απο τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία στην πόλη του Πειραιά.

Το ξενοδοχείο SAVOY μετρά σχεδόν 36 χρόνια ζωής και ισχυρής παρουσίας στο μεγάλο λιμάνι έχοντας φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες πελάτες από την Ελλάδα  κι ολόκληρο τον κόσμο.
 
Πίσω από το όνομά του, το SAVOY κρύβει  μια μεγάλη ιστορία και αρκετά σπουδαία πρόσωπα!
 
Ήταν καλοκαίρι του 1978 όταν το ξενοδοχείο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του….
 
Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή…
 
Ο κ. Χρηστάκος και ο κ. Δημητρακόπουλος, κουνιάδοι στην αναμεταξύ  τους σχέση,  ήταν εκείνοι που οραματίστηκαν την δημιουργία ενός- υψηλών προδιαγραφών – ξενοδοχείου που θα κάλυπτε τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη.
 
Έμποροι στο επάγγελμα, το 1958 έφυγαν από την Ελλάδα μετανάστες για να εγκατασταθούν στην Βενεζουέλα, έχοντας όμως στις αποσκευές τους πάντοτε το όνειρο να επιστρέψουν στην πατρίδα! Κι έτσι έπραξαν… Το 1973, μετά από σκληρη δουλειά γύρισαν στην Ελλάδα κι αγόρασαν το οικόπεδο στην Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου. Κάπως έτσι όλα σιγά σιγά πήραν τον δρόμο τους. Μπορεί να μην είχαν καμία γνώση στον ξενοδοχειακό κλάδο κατάφεραν όμως με αγάπη να φτιάξουν αυτό το στολίδι του Πειραιά.
 
Όπως μας αποκαλύπτει ο γιος του κ. Δημητρακόπουλου, σημερινός Διευθυντής του SAVOY, κ. Γιάννης, πριν χτιστεί το ξενοδοχείο στην θέση αυτού υπήρχε ένα καφενείο ενώ στον πρώτο όροφο στεγαζόταν τότε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής!
 
Μάλιστα ο ίδιος θυμάται τον πρώτο πελάτη του SAVOY που ήταν ένας Ιταλός!
 
Συγκίνηση βέβαια προκαλεί και το γεγονός ότι στο ξενοδοχείο δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ εγκαίνια καθώς οι δυο κουνιάδοι, δημιουργοί του ξενοδοχείου, έδωσαν ότι χρήματα είχαν και δεν είχαν μόνο για να το κατασκευάσουν!
 
Σήμερα, συνεχιστές του έργου είναι ο κ. Γιάννης Δημητρακόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Λύρας οι οποίοι με ευγένεια και μεράκι μετατρέπουν την διαμονή του καθε πελάτη στην απόλυτη φιλοξενία!
 
Όπως κάθε Ελληνική επιχείρηση έτσι και το SAVOY λόγω της οικονομικής ύφεσης πέρασε την δική του κρίση όμως οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι ως “άγρυπνοι φρουροί” κατάφεραν να διώξουν μακριά κάθε δυσκολία! “Ήμασταν και είμαστε συνέχεια από πάνω, αυτό μας έκανε να κρατηθούμε τόσα χρόνια” τονίζει ο κ. Γιάννης Δημητρακόπουλος.
 
36 χρόνια μετά, το SAVOY εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλη γκάμα πελατών ενώ από τις πόρτες του έχουν περάσει πολιτικοί αρχηγοί και πολλά γνωστά πρόσωπα!