Το Βαρούλκο Seaside βραβεύεται για 14η χρονιά με ένα αστέρι Michelin!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Βαρούλκο εδώ και αρκετούς μήνες έχει μετακομίσει στο Μικρολίμανο του Πειραιά και αποτελεί πόλο έλξης για Πειραιώτες και μη!

Εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, το αστέρι Michelin είναι μια επιβράβευση της δουλειάς ενός εστιατορίου και αναμφισβήτητο δείγμα ποιότητας για το φαγητό που προσφέρει και για τη συνολική εικόνα της επιχείρησης. Χάρη στο ομοιογενές και αυστηρό σύστημα επιλογής που ακολουθείται, ο οδηγός MICHELIN αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς στην γαστρονομία.

Όλες οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται στον οδηγό έχουν επιλεγεί από τους επιθεωρητές MICHELIN, οι οποίοι εργάζονται με απόλυτη ανωνυμία σε αναζήτηση των καλύτερων διευθύνσεων, έχοντας λάβει αυστηρή εκπαίδευση. Προκειμένου να αποτιμήσουν πλήρως την ποιότητα ενός γεύματος, στηρίζονται σε πέντε κριτήρια, καθορισμένα από τη Michelin : την ποιότητα των υλικών, το μαγείρεμα και τη διαχείριση των γεύσεων, την προσωπικότητα της μαγειρικής, την σχέση ποιότητας / τιμής, και τέλος τη συνέπεια ως προς τον χρόνο και ως προς το σύνολο του μενού.

Για μία ακόμη χρονιά ο Λευτέρης Λαζάρου και το εστιατόριο Βαρούλκο Seaside, βρέθηκαν στην λίστα με τα βραβευμένα εστιατόρια, αποσπώντας ένα αστέρι Michelin. Μία διάκριση που ήρθε για πρώτη φορά το 2002, όταν κατέκτησε το πρώτο αστέρι Michelin που δόθηκε ποτέ σε εστιατόριο με ελληνική κουζίνα. Από τότε το Βαρούλκο βραβεύεται κάθε χρόνο ανελλιπώς.

Το Βαρούλκο Seaside βρίσκεται πλέον στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Ο Λευτέρης Λαζάρου συνδυάζοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά με την υψηλή τεχνική δημιουργεί πιάτα γεμάτα πηγαία νοστιμιά. Το Βαρούλκο λειτουργεί πλέον μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση, ως το πιο value for money βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Για το μεσημεριανό σας γεύμα απολαμβάνοντας τη θαλασσινή θέα, ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει πιάτα πιο απλά και σε εξαιρετικά προσιτές τιμές με μεζέδες όπως ταραμοσαλάτα και ρεγγοσαλάτα με 4 ευρώ, που συνοδεύονται ιδανικά με τη λίστα κρασιών όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ελληνικές ετικέτες, από 20 ευρώ η φιάλη, και κρασιά σε ποτήρι. Αν επιθυμείτε την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου μπορείτε να απολαύσετε το βραδινό σας δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας δημιουργικές γεύσεις όπως ριζότο σουπιά με το μελάνι της, κριθαράκι με γαρίδες και λημνιό κρασί, καλαμάρι με πέστο σπανάκι, σουπιά με κρέμα πορτοκάλι-καρότο ή φέτα ψάρι με ραντίτσιο.

Και φυσικά, όποια εμπειρία και αν επιλέξετε, μην παραλείψετε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα από τα επιδόρπια που επιμελείται ο σεφ-πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος.

Το Βαρούλκο Seaside και ο Λευτέρης Λαζάρου σας περιμένουν για να σας οδηγήσουν στο δικό σας μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των θαλασσινών γεύσεων.