Euroleague: Με «καυτό» Ε.Γκριν πέρασε από την παγωμένη Ρωσία ο Ολυμπιακός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας... καυτός Ολυμπιακός διέλυσε στο Καζάν την Ούνιξ με 90-75 και πέτυχε την 15η νίκη του στην Euroleague.    

Αποδείχθηκε γι΄ άλλη μια φορά. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να «συσπειρωθεί» όσο κανείς άλλος και με επίθεση που έβγαζε «φωτιές» έκανε περίπατο στην γενέτειρα του Τολστόι.  

Με 10/15 τρίποντα και 11/16 δίποντα στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς. Προηγήθηκε μέχρι και 27 πόντους στο διάστημα αυτό, ενώ έκλεισε το πρώτο 20λεπτο με 56 πόντους, τους περισσότερους στη μέχρι τώρα πορεία του στην Euroleague.   Με 20/36 δίποντα, 14/25 τρίποντα, 8/11 βολές, 31 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 6 κλεψίματα, 11 λάθη, και 3 κοψίματα ήταν τα στατιστικά των Πειραιωτών που ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 15-6, ενώ οι Ρώσοι «έπεσαν» στο 7-14.    

Συγκλονιστικός ήταν ο Έρικ Γκριν, που έπαιξε και για τον Σπανούλη και για τον Λοτζέσκι. Στους 25 πόντους σταμάτησε ο Αμερικανός, που έκανε την καλύτερη του εμφάνιση από τότε που υπέγραψε στους Πειραιώτες, λίγες μόνο μέρες μετά τα αρνητικά σχόλια που άκουσε για την εμφάνισή του στο «αιώνιο» ντέρμπι.   Εξαιρετικός ήταν και ο «υπαρχηγός» των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Πρίντεζης, που σταμάτησε στους 20 πόντους, με καθοριστικά καλάθια στην τελευταία περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 61-69. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού «πήρε την ομάδα στις πλάτες του» και με 2 τρίποντα επανέφερε την τάξη.  

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ερχόμενη εβδομάδα την Ζαλγκίρις Κάουνας κι έχει την ευκαιρία να πετύχει την 16η νίκη του και να «αγκαλιάσει» το πλεονέκτημα έδρας στα play off.   Η «σεμνή τελετή» στο Καζάν είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο 20λεπτο, με τους Πειραιώτες να ξεφεύγουν με +20 (56-36). Η απίστευτη ευστοχία των παικτών του Ολυμπιακού στα τρίποντα, αλλά και η λάθος αντιμετώπιση από τους γηπεδούχους στην άμυνα που επέλεξαν ήταν το «κλειδί» για να φτάσει η διαφορά σε μεγάλα επίπεδα.

Η Ούνιξ έκανε μεγάλη προσπάθεια στο υπόλοιπο του ματς, όταν εκμεταλλεύτηκε την κούραση και τα λάθη των φιλοξενούμενων. Κατάφερε να μειώσει στο -8 (61-69), αλλά δε μπόρεσε να κάνει τίποτα περισσότερο.