Άλωσε την Τούμπα ο Θρύλος!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16, ο Θρύλος νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-0 στην Τούμπα, κάνοντας επίδειξη δύναμης έναντι του αντιπάλου. Απέδειξε έτσι, εκ νέου, ότι είναι στον σωστό δρόμο για να κάνει τα πρωταθλήματά του 43. Απαντώντας με ωραία μπάλα, σωστή τακτική, φάσεις και γκολ, στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ για ξύλο, η ομάδα μας έκανε… πάρτι στην έδρα του δικεφάλου και έφτασε σε άνετη νίκη. Μεγάλη βραδιά για τον Ντουρμάζ, τον Φορτούνη, τον Ρομπέρτο και για την υπόλοιπη παρέα των «ερυθρολεύκων»

Με 4-2-3-1 και Ιντέγε

Ο κ. Σίλβα προχώρησε στο μίνιμουμ των αλλαγών στην ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη που αντιμετώπισε και νίκησε την Άρσεναλ στο Λονδίνο! Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας και Μαζουακού (επανήλθε αντί του Σαλίνο). Ο Μιλιβόγεβιτς επανήλθε στην ενδεκάδα αντί του Καμπιάσο, δίπλα στον Κασάμι. Μπροστά τους δύο κεντρικούς χαφ την τριάδα αποτελούσαν οι Σεμπά (δεξιά), Ντουρμάζ (αριστερά) και Φορτούνης (ως δεκάρι). Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπράουν Ιντέγε.

Ο Θρύλος τίμησε τους νεκρούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ

Ευχή όλων όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το αγαπούν, είναι οι τραγωδίες να εκλείψουν. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλά τι εστί να χάνεις φιλάθλους, ψυχές που «έφυγαν» για την ομάδα που λάτρευαν, για την ιδέα τους, για τη ζωή τους. Τίμησαν, πριν την έναρξη του αγώνα στην Τούμπα, τη μνήμη των θυμάτων, φιλάθλων του ΠΑΟΚ, στα Τέμπη, πίσω στο μακρινό, όπως φαντάζει πια, 1999. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, κατέθεσαν στεφάνι μπροστά στη Θύρα 4 και εισέπραξαν το χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στην εξέδρα. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στη σέντρα, όπου και τήρησαν ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, ο οποίος πολύ πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Κυρίαρχος και… καβαλάρης

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στην Τούμπα να παίξει… κλεφτοπόλεμο. Με δουλεμένη τακτική, με πλάνο, με ποιότητα στο ρόστερ και το παιχνίδι του, με στόχο να νικήσει, πάτησε το χορτάρι της Τούμπας με αυτοπεποίθηση. Έκανε το παιχνίδι του και στην… προκλητική διάθεση των παικτών του ΠΑΟΚ να παίξουν ξύλο, απάντησε με δύο γκολ, που του έδωσαν «αέρα» μέσα στην έδρα του αντιπάλου του. Ο Φορτούνης, ως «μαέστρος», «έλυνε και έδενε» στη μεσαία γραμμή, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Τζίμι Ντουρμάζ, είτε αριστερά, είτε δεξιά (άλλαζαν θέσεις με τον Σεμπά).

Από νωρίς στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός αντιλήφθηκε τις προθέσεις της διαιτητικής ομάδας, με τον Γιάχο να «χαρίζει» πέναλτι του Τζαβέλλα στον Φορτούνη στο 5’ (και αποβολή, καθώς ο Έλληνας άσος ήταν σε προφανή θέση για γκολ), να «χαρίζει» χέρι του Πέλκα σε προσπάθειά του μέσα στην περιοχή (με την οποία παραλίγο να σκοράρει) και εν γένει να ανέχεται το πολύ σκληρό παιχνίδι των παικτών του Τούντορ, επάνω στους ποδοσφαιριστές του κ. Σίλβα.

Η περιγραφή του πρώτου μέρους, μέσα σε λίγες λέξεις, είναι ότι στις «πολεμικές τέχνες» του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός απάντησε με ποδόσφαιρο και γκολ! Προβάδισμα δύο τερμάτων, πανάξια, με υπέροχα γκολ, ένα σε κανονική ροή αγώνα και ένα από στημένη φάση (κόρνερ). Και τα δύο, όμως, απόρροια δουλειάς στην προπόνηση, απόρροια της ανωτερότητας του Ολυμπιακού σε ποιότητα και απόρροια της διάθεσης της ομάδας μας για μπάλα και όχι για… ξύλο.

Κοντρόλαρε τον ρυθμό και πήρε άνετη νίκη

Στο δεύτερο μέρος ο Θρύλος μπήκε… καβαλάρης, σε σκορ και ψυχολογία. Ο κ. Σίλβα, έχοντας διαβάσει άριστα το ματς, μπόρεσε στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει διαχείριση του αγώνα και του υλικού του. Απέσυρε τον Φορτούνη και έριξε στο ματς τον Καμπιάσο, προκειμένου να «δέσει» περισσότερο ανασταλτικά το κέντρο του. Λίγο αργότερα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Φινμπόγκασον, αποσύροντας τον -εκ των- σκόρερ Ιντέγε.

Ο Ολυμπιακός απειλήθηκε σποραδικά, ενώ έχοντας σε μεγάλο βράδυ και τον Ρομπέρτο, πέραν των υπολοίπων παικτών που έπαιζαν μέσα, κατάφερνε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του με σχετική ευκολία. Η άμυνα του Θρύλου έκανε καλή δουλειά ακόμη και όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει 2 φορ μέσα στην περιοχή, αλλά και τους Ροντρίγκες, Μακ και Ζάιρο (μπήκε ως αλλαγή). Μεγάλο ρόλο έπαιξε, σε αυτό το κομμάτι του ματς, η αμυντική λειτουργία συνολικά της ομάδα μας, με όλους τους παίκτες να αντιδρούν υποδειγματικά στις τακτικές επιταγές του ματς και να κρατούν το προβάδισμα το οποίο είχαν από το πρώτο μέρος.

Άτυχη η ομάδα μας στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάνοντας τον Ελαμπντελαουί με τραυματισμό, τον οποίο αντικατέστησε ο Σαλίνο, στα δεξιά της άμυνας. Τα τελευταία λεπτά του ματς κύλησαν δίχως προβλήματα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρισκόταν σε διαρκή εγρήγορση, αναζητώντας μία αντεπίθεση που θα του έδινε τρίτο γκολ και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του επί του ΠΑΟΚ.

Στο φινάλε του ματς ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το γήπεδο άξιος νικητής. Η ομάδα μας συνεχίζει με νίκες και επίδειξη δύναμης στις εγχώριες διοργανώσεις, παραμένοντας μόνη, δικαίως πρώτη στη βαθμολογία της Super League και… συνεχίζει!

Το «φιλμ» του αγώνα

5’ Ο Φορτούνης έβγαλε στην αντεπίθεση τον Ολυμπιακό, ανοίγοντας αριστερά στον Ντουρμάζ. Ο Σουηδός κέρδισε μία κόντρα και μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα και ο Φορτούνης δεν πρόλαβε για εκατοστά να κάνει την προβολή και να σκοράρει, με τον Τζαβέλλα να τον «γκρεμίζει» παράλληλα, από πίσω. Φάση στην οποία ο κ. Γιάχος απέτυχε να υποδείξει το πεντακάθαρο πέναλτι και την αποβολή εις βάρος του Τζαβέλλα, ο οποίος γκρεμίζει καθαρά τον - σε προφανή θέση για γκολ- Κώστα Φορτούνη.

18’ Γύρισμα του Ροντρίγκες από δεξιά, έπειτα από προσπάθεια του Ελαμπντελαουί να διώξει. Ο Μακ γυρίζει στο γήπεδο ερχόμενος έξω από την τελική γραμμή και δεν μπορεί να κάνει τίποτα ουσιώδες.

27’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! Ο Θρύλος παίρνει -δίκαιο- προβάδισμα μέσα στην Τούμπα, με τον Ιντέγε Μπράουν. Ο Κώστας Φορτούνης ανοίγει υποδειγματικά την αντεπίθεση του Ολυμπιακού, βρίσκοντας τον Ιντέγε μέσα στην περιοχή, ο οποίος κοντρολάρει, αποφεύγει με την άνεσή του τον Ρικάρντο Κόστα και πλασάρει με εξωτερικό φάλτσο (!) για να νικήσει τον Όλσεν και να γράψει το 1-0!

36’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! Ο Θρύλος παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα στην Τούμπα, παίζοντας την μπάλα του και δίνοντας στον ΠΑΟΚ να καταλάβει ποια ομάδα είναι καλύτερη! Ο Φορτούνης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Μιλιβόγεβιτς σηκώνεται μέσα στην περιοχή πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά γράφει το 2-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

39’ Σουτ του Μακ μέσα από την περιοχή, ο Ρομπέρτο διώχνει στη γωνιά του, καθώς ήταν σε ετοιμότητα. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει αρχίσει την προσπάθειά του με χέρι, στο οποίο ο Γιάχος δεν υπέδειξε παράβαση.

45’ Ο Αθανασιάδης πρόλαβε να πλασάρει «πονηρά» ανάμεσα σε Ρομπέρτο, Μποτία και Σιόβα και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού μας!

54’ Γύρισμα του Ροντρίγκες από αριστερά, προβολή του Μπερμπάτοφ για γκολ, ο Ρομπέρτο δείχνει ξανά ότι στην εστία του είναι αδιαμφησβήτητο «αφεντικό», νικώντας τον Βούλγαρο στράικερ και κρατώντας το 2-0 για τον Θρύλο.

60’ Κοντινό σουτ του Αθανασιάδη, έπειτα από φάουλ που εκτέλεσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από αριστερά, ο Ρομπέρτο ήταν εκτός εστίας μετά την πρώτη του απομάκρυνση και ο Κασάμι έδιωξε την μπάλα πριν εκείνη κατευθυνθεί προς τα δίχτυα!

67’ Φάουλ - σέντρα του Ντουρμάζ από δεξιά, ο Κασάμι δεν πρόλαβε για λίγο να κάνει την προβολή και να απειλήσει τον Όλσεν.

73’ Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ από δεξιά, κεφαλιά του Τζιόλη, ο Ρομπέρτο αποκρούει υπέροχα και αντιδρά άμεσα σε νέα προσπάθεια του Βίτορ, ο οποίος με κοντινό σουτ προσπάθησε να σκοράρει!

76’ Ο Κασάμι επωφελείται και παίρνει την μπάλα έξω από την περιοχή του Όλσεν, πασάρει αριστερά στον Ντουρμάζ και εκείνος σουτάρει κατευθείαν, αλλά βλέπει την μπάλα να περνάει λίγο άουτ!!

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (28’ Κίτσιου, 74’ Ζάιρο), Πέλκας (46’ Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85’ Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (63’ Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68’ Φινμπόγκασον).

Super League Ελλάδα 2015-16
6η Αγωνιστική * 4/10/2015 * 20:30
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπας
ΣΚΟΡΕΡ: - / 27’ Ιντέγε, 36’ Μιλιβόγεβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθ. Γιάχος (Χίου)
BOHΘΟΙ: Χρ. Ακρίβος (Αθηνών), Δ. Τάτσης (Ηπείρου)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Β. Τεροβίτσας (Αιτ/νίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40’ Τζαβέλλας, 48’ Κόστα / 16’ Ντουρμάζ, 41’ Κασάμι, 72’ Σεμπά, 79’ Μποτία
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Πηγή: olympiacos.org