Ολυμπιακός-Ντνίπρο 2-2

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο 2-2 έμεινε ο Ολυμπιακός με την Ντνίπρο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το 2-0 με το οποίο ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στην Ουκρανία προσπάθησε να ανατρέψει η ομάδα που έμεινε στο 2-2 με την Ντνίπρο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά το ματς με γκολ στο 14’ από τον Μήτρογλου, όμως, δεν μπόρεσαν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή και έτσι η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας μας ολοκληρώθηκε στη φάση των «32» του UEFA Europa League.

Αντλεί δύναμη από τον κόσμο του Ολυμπιακός και αυτό έγινε και στο ματς με την Ντνίπρο.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν όλο στο… πόδι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έδινε μεγάλη ώθηση για να φθάσει στον στόχο της που ήταν η ανατροπή. Οι «ερυθρόλευκοι» πράγματι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με διάθεση για να πιέσουν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους. Οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου είχαν πάρει την κατοχή της μπάλας και τα ηνία της αναμέτρησης με τους Ουκρανούς να έχουν κλειστεί στο μισό γήπεδο και να προσπαθούν να αμυνθούν μαζικά.

Οι Πειραιώτες έβγαζε ενέργεια στο γήπεδο και έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της πίεζε τους Ουκρανούς. Στο 11’ έφθασε κοντά στο γκολ με τον Μήτρογλου, αλλά του το στέρησε ο Μπόικο. Στο 14’, όμως, ο Έλληνας επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται με διπλή ζώνη.

Από το 15’ και μετά, όμως, η ομάδα μας έπεσε και ο ρυθμός της δεν ήταν ο ίδιος όπως στο ξεκίνημα. Η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί πάτησαν την περιοχή του Ολυμπιακού ήταν στο 22’ και μάλιστα κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Η απόδοση των «ερυθρόλευκων» είχε πέσει και η ομάδα δεν είχε την ίδια ένταση και ενέργεια όπως στα πρώτα 15 λεπτά. Οι ποδοσφαιριστές μας προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ της ισοφάρισης και να ανακτήσουν ξανά τα ηνία του ματς κάτι που έγινε στα τελευταία δέκα λεπτά και μάλιστα θα μπορούσε να έρθει και δεύτερο γκολ, αλλά οι Ουκρανοί ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό, αφού στο 52’ ο Μιλιβόγεβιτς αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Η ομάδα ήταν αναγκασμένη να κυνηγήσει το θαύμα με παίκτη λιγότερο γεγονός που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο των ποδοσφαιριστών. Σε εκείνο το σημείο χάθηκε ο έλεγχος του αγώνα και για ένα δεκάλεπτο επικράτησαν τα νεύρα στον αγωνιστικό χώρο. Με παίκτη λιγότερο δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Ολυμπιακό να μπορέσει να κάνει το παιχνίδι του.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν την ηρεμία τους και να ψάξουν το γκολ, αλλά δεν ήταν και τόσο απλά τα πράγματα για την ομάδα. Η κούραση είχε κυριεύσει τον Ολυμπιακό, ενώ δεν ήταν εύκολο για τους παίκτες να ξεπεράσουν και το σοκ της κόκκινης κάρτας. Έγινε ένα παιχνίδι που περιορίστηκε σε δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Υπήρξαν λίγες καλές στιγμές και από τις δύο πλευρές με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει το γκολ που θα του έδινε τουλάχιστον τη νίκη. Όσο περνούσε η ώρα και παρά την κούραση οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου πίεζαν όλο και περισσότερο τη Ντνίπρο που συνέχιζε να αμύνεται. Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για την πίεση που ασκούσε στους Ουκρανούς και στο 90’ σκόραρε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Μία ολιγωρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη δυνατότητα στον Κάλινιτς να κάνει το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.