Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα Express

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 επαναλειτουργεί για τη φετινή θερινή περίοδο η λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα Express.

Η γραμμή express συνδέει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη), με την Ακρόπολη, το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Συντάγματος.

Φέτος, η γραμμή θα έχει μία μικρή τροποποίηση στη διαδρομή ώστε να εξυπηρετεί και το νέο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Καλύπτει κυκλικά, σε περίπου 80 λεπτά απόσταση 27,5 χιλιομέτρων, αποτελούμενη από μια αλληλουχία 17 στάσεων στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στο σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης – αποβίβασης επιβατών.

Από τις ενδιάμεσες στάσεις της νέας λεωφορειακής γραμμής, παρέχεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης σε σταθμούς Μετρό (Φάληρο, Συγγρού-Φιξ και Σύνταγμα) και στις λεωφορειακές γραμμές Χ96 (από τον Πειραιά) και Χ95 (από Σύνταγμα) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Δρομολόγια εκτελούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 7:00 π.μ. με αναχώρηση από την αφετηρία (επί της ακτής Ξαβερίου) έως τις 21:30, ανά 30 λεπτά.

Στη λεωφορειακή γραμμή X80 ο επιβάτης μπορεί να επιβιβάζεται είτε με το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών κόστους 4,5 ευρώ, με το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετεπιβιβαστεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ, είτε με το τουριστικό εισιτήριο κόστους 22 ευρώ με το οποίο μετεπιβιβάζεται απεριόριστα για τρεις 3 ημέρες σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησής του από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Άλλα εισιτήρια ή κάρτες απεριορίστων διαδρομών ΔΕΝ ισχύουν στη συγκεκριμένη γραμμή.