ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: Καταργούν τη 2η εξέταση για ασθενείς στις Πανελλαδικές!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βόμβα για τους μαθητές της Γ Λυκείου, καθώς το Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να μη δίνεται πλέον 2η ευκαιρία στους μαθητές που λόγω ασθένειας δεν κατάφεραν να εξεταστούν!
 
Οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα είναι έντονες, το ίδιο και στον Πειραιά, με την αρχή να κάνει το 1ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Δραπετσώνας!
 
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων που απευθύνει Παμπειραϊκό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
 

Ο Σύλλογος Γονέων των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Δραπετσώνας καλεί γονείς και φίλους να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών του Λυκείου, που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.
(Τρίτη 7/3 Συγκέντρωση 10:00 πλατεία Κύπρου, έναντι δημαρχείου Κερατσινίου και πορεία στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά - Παρασκευή 10/3 Συγκέντρωση 11:00 Πλατεία Καραΐσκάκη Πειραιά με προορισμό το Υπουργείο Παιδείας)

Τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, που ήδη έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματα και καταλήψεις των σχολικών μονάδων, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, επικεντρώνονται στην διαμαρτυρία τους κατά της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις επαναληπτικές εξετάσεις των Πανελλήνιων εξετάσεων, στις οποίες συμμετέχουν μαθητές που λόγω ασθένειας δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες ημέρες των εξετάσεων, καθώς και στην αλλαγή του χρόνου των εξετάσεων, σύμφωνα με την οποία οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα ακολουθούν των ενδοσχολικών εξετάσεων, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Το δικαίωμα της συμμετοχής, ειδικά των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, δεν επιτρέπεται και δεν αντιπαρατίθεται σε κανένα δημοσιονομικό κόστος και δαπάνη που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έλαβε υπόψη της, για να λάβει την συγκεκριμένη απόφαση.

Το δυσβάσταχτο κόστος που αναλαμβάνουν οι οικογένειες προκειμένου προετοιμάσουν τα παιδιά τους για τις εξετάσεις, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τον σημερινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε κάθε οικογένεια, πόσο μάλιστα για μία ακόμη χρονιά δοκιμασίας που θα φθείρει οικονομικά και ψυχολογικά τον μαθητή και την οικογένεια του. Η ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων και ο ανταγωνισμός των μαθητών για ένα καλύτερο βαθμό μέσα σε ένα απαξιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, πρέπει να προβληματίσει και να προβληματίζει την οποιαδήποτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που συνεχώς πειραματίζεται, με λάθος αποφάσεις σε βάρος των παιδιών.

Απαιτούμε την επανεξέταση του θέματος και την διατήρηση της έως σήμερα διαδικασίας των επαναληπτικών εξετάσεων, καθώς και του χρόνου διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων

Το ΔΣ Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Δραπετσώνας
==========================================================================

https://www.facebook.com/events/396655944023066/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1357381127680883&set=gm.396665987355395&type=3

Καλούμε τα σχολεία του Πειραιά σε διαμαρτυρία για τα μέτρα που βάζει σε ισχύ η κυβέρνηση από φέτος..εκ των οποίων τα σοβαρότερα είναι η κατάργηση των επαναληπτικων πανελληνίων και η διεξαγωγή των ενδοσχολικων εξετάσεων πριν τις πανελλήνιες.Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι.Ας δείξουμε μαζί με τους καθηγητές μας και τους συλλόγους γονέων την δύναμη μας.Ολοι στη πορεία που θα καταλήξει στο υπουργείο παιδείας.
15μελη Κερατσινίου-Δραπετσωνας