Λιμάνι Πειραιά: Απομάκρυναν τους δημοσιογράφους για να ενημερώσουν τους πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια δυσάρεστη έκπληξη ενδεικτική όμως της αντίληψης που υπάρχει στα κυβερνητικά στελέχη για την έννοια της ενημέρωσης περίμενε τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στον Πειραιά και καλύπτουν την επιχείρηση της κυβέρνησης να απομακρύνει τους πρόσφυγες και μετανάστες από τον υπαίθριο καταυλισμό.

Όταν στο χώρο έφτασε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος συγκέντρωσε τους δημοσιογράφους. Όχι, όμως, για να ζητήσει τη συνεργασία τους προκειμένου να καλυφθεί η ενημέρωση των πολιτών αλλά για να τους ζητήσει να... απομακρυνθούν προκειμένου, όπως φαίνεται, να κάνει «πριβέ» ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών.

«Θα πρέπει ο χώρος να εγκαταλειφθεί από τις κάμερες» ανακοίνωσε ο κ. Παπαδόπουλος προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων που θέλησαν να μάθουν γιατί σήμερα μετά από τόσες ημέρες η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια ενημέρωση στο... σκοτάδι.

Όσο για το επιχείρημα του ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος σημειωτέον είναι δημόσιο πρόσωπο, δεν αντέχει σε κριτική. «Δεν θέλω να δω την εικόνα μου το μεσημέρι. Προσωπικά έχω ευθύνη της εικόνας μου. Είναι δική μου η εικόνα» είπε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους.

[g_youtube v="X4p0-NJKQpc"]

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις γενικοί γραμματείς (από το Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, και από το Εθνικής Άμυνας, ο Γιάννης Ταφύλης) εξηγούν στους πρόσφυγες να μην εμπιστεύονται τι τους λένε διάφοροι, όπως συνέβη με το φυλλάδιο που διανεμήθηκε την Τρίτη, και πως τα βόρεια σύνορα παραμενουν κλειστά. Τέλος τους ζήτησαν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερα σημεία καθώς η προβλήτα Ε3 δεν έχει τις δομές που πρέπει και δεν ειναι κατάλληλη για να μείνουν.

protothema