Οι απρόσμενοι λόγοι που δεν χάνετε βάρος ενώ προσπαθείτε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρά τις προσπάθειες και την προσεκτική διατροφή που έχετε επιλέξει να κάνετε, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που δεν σας αφήνουν να επιτύχετε το αποτέλεσμα της απώλειας κιλών που επιθυμείτε και δεν σχετίζονται με τη διατροφή σας...

Δείτε μερικούς:

Στρεσογόνες καταστάσεις

Η ψυχολογία μας έχει άμεση σχέση με την σωματική μας κατάσταση. Έτσι όταν τα γεγονότα που αυξάνουν τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό, οδηγούν πολλούς ανθρώπους στην "ανακούφιση" που βρίσκουν πρόσκαιρα και ασυνείδητα μέσα στη μέρα τους στις διατροφικές ατασθαλίες.

Μη επαρκής ύπνος

Έχει διαπιστωθεί σε πολλές έρευνες ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο, καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα τροφής και κάνουν χειρότερες διατροφικές επιλογές από εκείνους που κοιμούνται περισσότερο...

Το πέρασμα του χρόνου

Καθώς μεγαλώνετε, ο μεταβολισμός σας αλλάζει σημαντικά. Και αν είστε γυναίκα κοντά στην ηλικία της εμμηνόπαυσης, η αλλαγή αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η ποσότητα τροφών που καταναλώνατε παλιότερα και δεν σας επηρέαζε σωματικά, μπορεί να συνειδητοποιήσετε κάποια στιγμή ότι, πλέον, σας προσθέτει κιλά.

Απώλεια μυική μάζα

Όσο μεγαλώνετε, μαζί με τον μεταβολισμό σας αλλάζει και η σύσταση του σώματός σας. Χάνετε μυική μάζα και αυτό μοιραία σημαίνει ότι ο οργανισμός σας έχει λιγότερους τρόπους να κάψει θερμίδες, αφού οι μυς είναι από τα πιο ικανά όργανα σε αυτόν τον τομέα.