Κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα από κρεοπωλείο στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν στις περιοχές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Πειραιά, προχώρησαν σε τρεις κατασχέσεις κρεάτων και παραπροϊόντων κρέατος συνολικού βάρους 100 κιλών.

Συγκεκριμένα, στις 05-03-2014, 07-03-2014 και 12-03-2014, κατά τους διενεργηθέντες αστυκτηνιατρικούς ελέγχους σε τρεις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, δύο ψησταριές και ένα κρεοπωλείο, στις προαναφερθείσες περιοχές, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα κρέατα μεταξύ των οποίων ένα ολόκληρο χοιρίδιο καθώς και 50 κιλά συκώτι βόειο, προέλευσης  Γαλλίας.


Τα προϊόντα αυτά δεν έφεραν τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία σημάνσεις και παρουσίαζαν μεταβολή των οργανοληπτικών τους χαρακτήρων (χρώμα, σύσταση, οσμή), λόγω της συντήρησής τους σε ακατάλληλες θερμοκρασίες. Τα κατασχεθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή, ακατάλληλα για βρώση και για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν. Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατασχέσεων διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.


Σημειώνεται πως απαγορεύεται η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των ανωτέρω επιχειρήσεων από την αρμόδια υπηρεσία, μέχρι να επιβληθούν κυρώσεις από την εισαγγελία Πειραιά.