Ποινή 26 ετών για τον καπετάνιο του Costa Concordia

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι προτείνει η εισαγγελέας Μαρία Ναβάρο

Ποινή κάθειρξης 26 ετών και τριών μηνών πρότεινε η εισαγγελέας Μαρία Ναβάρο για τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, το οποίο βυθίστηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2012 ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη.

Το πλοίο μετέφερε 4.200 άτομα, εκ των οποίων 32 έχασαν την ζωή τους, ενώ ο Σκετίνο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εγκατέλειψε το Costa Concordia την ώρα που βυθιζόταν και διέφυγε με λέμβο την στιγμή που στο κατάστρωμα υπήρχαν ακόμα επιβάτες.

Ο Σκετίνο, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, δεν παρέστη την Δευτέρα στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του. Η εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευσή της ότι ο 54χρονος καπετάνιος δεν έδειξε μεταμέλεια, ούτε ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο καπετάνιος σκέφτηκε μόνο τον εαυτό του και δεν προσπάθησε να σώσει τους επιβάτες, τονίζοντας ότι ο Σκετίνο «δεν έβρεξε ούτε τα παπούτσια του».

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να συνοψίσουν τα δικά τους επιχειρήματα οι δικηγόροι υπεράσπισης του Σκετίνο και αμέσως μετά αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου.