COSCO – Σου Λιρόνγκ: Θα τριπλασιάσουμε τους επιβάτες κρουαζιέρας του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Στόχο τα 3 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας έθεσε για τον Πειραιά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του κινεζικού κολοσσού China Cosco Shipping Corporation Limited, Σου Λιρόνγκ, μιλώντας πριν από λίγο στον ΟΛΠ.

«Μεσοπρόθεσμα η εταιρεία θα κινηθεί ώστε να ανεβάσει από το τρέχον 1,1 εκατ. επιβάτες στo 1,5 εκατ. τη σχετική δραστηριότητα», είπε, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα επιταχύνει τις επενδύσεις και για την επέκταση του λιμανιού της κρουαζιέρας με τέσσερις νέες μεγάλες θέσεις σε έναν προϋπολογισμού αξίας 136 εκατ. ευρώ. Ο επικεφαλής της Cosco που βρέθηκε για 24 ώρες στην Ελλάδα μίλησε για αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και την κατασκευή νέων τη δραστική αναβάθμιση των υπηρεσιών.

«Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εξαγορά του ΟΛΠ από την Cosco η Ελλάδα έχει γίνει για τους κινέζους πολίτες πόλος έλξης και μεγάλο μέρος της ραγδαία αναπτυσσόμενης τουριστικής αγοράς της Κίνας, των Κινέζων που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, θέλουν να επισκέπτονται και θα επισκέπτονται την Ελλάδα» υπογράμμισε. Μιλώντας αποκλειστικά στην «Κ» μετά τα εγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, είπε ότι το τρίπτυχο στο οποίο θα εστιαστούν οι επενδύσεις της Cosco απαρτίζεται από την κρουαζιέρα, την ναυπηγοεπισκευή, και τους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων.

Ελλάδα και Κίνα, εκτίμησε, έχουν κοινή μοίρα και όλοι μαζί, σημείωσε, «Cosco, ΟΛΠ, ελληνική κυβέρνηση και εργαζόμενοι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε γρήγορα τον Πειραιά μαργαριτάρι της Μεσογείου».

problhta1

Στην εκδήλωση για τα εγκαίνεια παρέστησαν ο Σου Λιρόνγκ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, Κάπτεν Φου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Αγγελος Καρακώστας, οι σύμβουλοι διοίκησης της εισηγμένης Αθ. Λιάγκος και Γ. Κούβαρης, ο διευθυντής κρουαζιέρας του ΟΛΠ, Σταύρος Χατζάκος, συνεργάτες του ΟΛΠ, εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ακτοπλοιας και της ναυτιλίας.

Πολλοί εκτιμούν ότι το έργο του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, συμβολίζει την απαρχή της νέας εποχής για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο 285 μέτρων προβλήτας έχει δυνατότητα να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα πλοία διεθνώς καθώς έχει λειτουργικό βάθος 11 μέτρων και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες μετά την επί χρόνια στασιμότητα του έργου εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων.