ΣΟΚ: Δύο νεκροί ναυτικοί από δυστύχημα σε πλοίο της «Viking River Cruises»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το ξημέρωμα της Κυριακής καθώς το κρουαζιερόπλοιο της «Viking River Cruises», «Viking Freya» που εκτελεί ποτάμιες κρουαζιέρες, έπλεε στο Κανάλι Ρήνου-Μάιν-Δούναβη, έχοντας αναχωρήσει από τη Νυρεμβέργη, για άγνωστους προς το παρόν λόγους συγκρούστηκε με μία οδική γέφυρα και εν συνεχεία «σφηνώθηκε» κάτω από την ακριβώς δίπλα ευρισκόμενη σιδηροδρομική γέφυρα.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η ολοσχερής καταστροφή μέρους της γέφυρας του κρουαζιερόπλοιου και ο θάνατος δύο ναυτικών, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν σε αυτό, ηλικίας 49 και 33 ετών, αντιστοίχως. Ο πλοίαρχος του «Viking Freya» την ώρα της σύγκρουσης βρισκόταν στην καμπίνα του και δεν τραυματίστηκε.

Το ερώτημα που ανακύπτει, όπως τονίζει εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νυρεμβέργης, έχει να κάνει με το γιατί ο πλοίαρχος δεν βρισκόταν στην θέση του αλλά στην καμπίνα του, αλλά και γιατί το υδραυλικό σύστημα που διέθετε η γέφυρα του πλοίου και το οποίο της επιτρέπει να αυξομειώνει το ύψος της, δε λειτούργησε με αποτέλεσμα τη φονική σύγκρουση με τις δύο γέφυρες.

Οι τοπικές Αρχές διενεργούν έρευνα για την αναζήτηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Το «Viking Freya», είναι ένα κρουαζιερόπλοιο μήκους 135 μέτρων, με πλάτος 11,45 μέτρα και διαθέτει 95 καμπίνες, μίνι γκολφ ακόμα και βοτανικό κήπο. Την ώρα του δυστυχήματος σε αυτό επέβαιναν συνολικά 181 Αμερικανοί τουρίστες, έχοντας μόλις αναχωρήσει από τη Νυρεμβέργη με προορισμό την Βουδαπέστη.

naftikachronika.gr