Στο Λιμάνι του Πειραιά το πλοίο της Ειρήνης – Τιμητική επίσκεψη και στον Δήμο Περάματος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κοινή αντιπροσωπεία του πλοίου της Ειρήνης και Ελληνικών Οργανώσεων για την Ειρήνη επισκέπτεται την Πέμπτη το μεσημέρι τον Δήμο Περάματος ,μετά από πρόσκληση του δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη ,και την συνοδεία του Προέδρου της ΠΑΠΟΔ  Πάνου Τριγάζη.

Το Πλοίο της Ειρήνης «θα δέσει» το πρωί της Πέμπτης στο Λιμάνι του Πειραιά και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή.

Οι επιβαίνοντες ακτιβιστές για την Ειρήνη και την Παγκόσμια φιλία οι οποίοι ανέρχονται περίπου τους χιλίους κυρίως Ιάπωνες  ,Κορεάτες, Ινδοί, Βορειοαμερικάνοι  και Λατινοαμερικάνοι. Μετά τον ελλιμενισμό του στο λιμάνι του Πειραιά θα συνεχίσει τον περίπλου του στη Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο, κάνοντας μέσω των Ειρηνιστών επιβαινόντων έκκληση  Eιρήνης και Αλληλεγγύης, διατυπώνοντας ειδικά εφέτος  εκτός από τα μόνιμα αιτήματα του παγκόσμιου κινήματος Ειρήνης το επίκαιρο μήνυμα για ολόθερμη Αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες τονίζοντας σε σχετική  ανακοίνωσή  ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην Μεσόγειο προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη.»

Τον συντονισμό της υποδοχής των Ειρηνιστών του πλοίου της Ειρήνης έχει ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και παγκοσμιοποίησης κ. Πάνος Τριγάζης , ο οποίος θα συνοδεύσει την αντιπροσωπεία και στο Πέραμα.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας των Ειρηνιστών στο Πέραμα έχει και τον συμβολικό χαρακτήρα λόγω της αλληλέγγυας στάσης του Περάματος προς τους πρόσφυγες με την λειτουργία του Κέντρου Προσφύγων στο Σχιστό Περάματος.