Στον Πειραιά το πλοίο με τα προϊόντα της Κρήτης – Συνεχίζεται η απεργία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με τη συμφωνία των απεργών της ΠΝΟ βρέθηκε λύση για την κατ’ εξαίρεση μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων της Κρήτης, μετά και τις σοβαρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στον αγροτικό κόσμο του νησιού από τη συνεχιζόμενη απεργία.

Το πλοίο FESTOS PALACE των Μινωϊκών Γραμμών αναχώρησε στις 18:40 το απόγευμα της Τετάρτης, μεταφέροντας 114 φορτηγά με 3.000 τόνους κηπευτικών και κατέπλευσε στον Πειραιά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί ένταση το βράδυ της Τρίτης με τους αγρότες να φτάνουν διαμαρτυρόμενοι ως τους καταπέλτες του πλοίου ενώ ήρθαν σε αντιπαράθεση με το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Από νωρίς την Τετάρτη βρέθηκαν στην Αθήνα ο περιφερειάρχης και δήμαρχοι από τις αγροτικές περιοχές του νησιού καθώς και βουλευτές της Κρήτης, οι οποία συναντήθηκαν με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στη συνάντηση διατυπώθηκε η συμφωνία των ναυτεργατών οι οποίοι δέχτηκαν κατ’ εξαίρεση να γίνει το δρομολόγιο από την Κρήτη. Με αυτή την εξέλιξη δεν ενεργοποιήθηκε ο νόμος για την δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας», ενδεχόμενο το οποίο θα έφερνε σε ακόμα μεγαλύτερη αντιπαράθεση τους ναυτεργάτες με την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα δρομολόγια, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αυτά θα πραγματοποιηθούν από το πρωί της Παρασκευής, οπότε λήγει, εκτός απροόπτου, η απεργία των ναυτεργατών. Στην Κρήτη πάντως υπάρχουν ακόμα προϊόντα που δεν έφυγαν για τον προορισμό τους καθώς δε χώρεσαν στο χθεσινό πλοίο.