Greek Shipping Awards: Έλληνας newsmaker της χρονιάς ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντική διάκριση στον τομέα της ναυτιλίας για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της διεθνούς ναυτιλιακής εταιρίας Capital Product Partners L.P., κύριος Ευάγγελος Μαρινάκης, Εξελέγη “Έλληνας Newsmaker της Χρονιάς (Greek Shipping Newsmaker Of The Year)” στα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία (Greek Shipping Awards) της Lloyd’s List για το 2014. 

Η διεθνής ναυτιλιακή εταιρία Capital Product Partners L.P. (NASDAQ: CPLP) ανακοίνωσε ότι ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Capital Product Partners L.P., ο οποίος είναι και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Maritime & Trading Corp. επελέγη ως "Greek Shipping Newsmaker of the Year” από τη Lloyd’s List για το 2014.

Ο κ. Μαρινάκης επαινέθηκε για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού κύκλου επενδύσεων σε δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, για την ενίσχυση της εταιρίας Capital Product Partners, για την εισαγωγή των αρχών της αειφόρου ναυτιλίας σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ) στην εταιρία Capital Ship Management Corp. και για την είσοδό του στην πολιτική ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, με στόχο την ανάπτυξη της πόλης σε διεθνές κέντρο εμπορίου, ναυτιλίας και κρουαζιέρας.

Το βραβείο παρουσιάστηκε στην ετήσια εκδήλωση “Lloyd’s List Greek Shipping Awards” στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου 2014.

Ο Nigel Lowry της Lloyd’s List σχολίασε:

«Υπήρξαν αρκετοί καλοί υποψήφιοι, αλλά ο Ευάγγελος Μαρινάκης ήρθε πρώτος κατά την αποψή μας επειδή συμπληρώθηκαν πολλά κουτάκια δίπλα στ’ όνομά του. Έχει δημιουργήσει ειδήσεις φέτος εντός και εκτός της ναυτιλίας. Έχει προχωρήσει από το 2013 σε ναυτιλιακές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 1,1 δισ. δολάρια και αυτή την χρονιά ενδυνάμωσε την εισηγμένη στο Nasdaq Capital Product Partners με περισσότερα πλοία εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενόπλοια ενώ παράλληλα τοποθετεί τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Η Capital Ship Management έγινε η πρώτη εταιρία στον κόσμο που πιστοποιήθηκε για τις αρχές της αειφόρου ναυτιλίας σύμφωνα με τον ΙΜΟ και ξεκίνησε μια έρευνα σε συνεργασία με [τον αγγλικό νηογνώμονα] Lloyd’s Register και [το κορεατικο την Daewoo για να διερευνήσουν την χρήση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καύσιμου. Πέρα από τα ναυτιλιακά, ο κύριος Μαρινάκης έχει με κάποιο τρόπο βρει χρόνο να μπει στην πολιτική σαν δημοτικός σύμβουλος και μαζί με τον νέο Δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη έχουν υποσχεθεί να προωθήσουν τον Πειραιά ως διεθνές κέντρο επιχειρήσεων και κόμβο κρουαζιερών».

Είναι η δεύτερη φορά που ο κύριος Μαρινάκης έλαβε από τη Lloyd’s List την διάκριση του «Έλληνα Newsmaker της Χρονιάς» από το 2010. Τότε η βράβευσή του επικεντρώθηκε στην “εγκαθίδρυση της φήμης του εταιρικού του ομίλου, στην ξεχωριστή ηγεσία του σχετικά με την επιτυχημένη εισαγωγή της εταιρίας Crude Carriers Corp. στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), στην επιτυχημένη ‘πλοήγηση’ της Capital Product Partners L.P. εν τω μέσω μιας δύσκολης ναυτιλιακής αγοράς, στην εμβάθυνση των σχέσεων με τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και ναυλωτές, στην είσοδό του στην αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και στην εξαγορά του Ολυμπιακού, ένα θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος για την ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα του Πειραιά” σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Capital Product Partners. 

Εκτός από τα ετήσια ναυτιλιακά βραβεία, ό Βαγγέλης Μαρινάκης φιγουράρει κάθε χρόνο στα διεθνή ναυτιλιακά έντυπα ως ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, η έγκριτη νορβηγική ναυτιλιακή εφημερίδα Tradewinds κατέταξε τον κ. Μαρινάκη το 2012 στη λίστα με τους «50 πιο Σημαντικούς Ιδιοκτήτες και Διαχειριστές Πλοίων Παγκόσμια» («Top 50 Owners and Operators») στην 31η θέση, ενώ το 2010 τον είχε κατατάξει στη λίστα «Power 100» με τις 100 εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας στην 75η θέση. Αντίστοιχα, η βρετανική Lloyd's List κατέταξε τον κ.Μαρινάκη στην λίστα με τις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας (“Lloyd’s List One Hundred Most Influential People in the Shipping Industry”) στην 73η θέση το 2013 και στην 84η θέση το 2012.

Διαβάστε όλες τις ειδησεις για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ΕΔΩ