Βασίλης Μιχαλολιάκος: «Τα παιδιά του Πειραιά θα σηκώσουν στους ώμους τους αύριο ολόκληρη την Ελλάδα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τίμησε το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», για τη δωρεά των δύο ορόφων του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται ο 19ος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου, (Δερβενακίων 132).

 

Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του τόνισε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες εκ μέρους των γονέων και όλων των πολιτών του Πειραιά, στον Πρόεδρο πατέρα Χαρίτωνα και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου, γι αυτή την πολύ μεγάλη προσφορά. Να μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που λέγεται ότι το «ράσο κάνει τον παπά». Ο παπάς κάνει το ράσο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε δύο ιερείς, τον  αείμνηστο Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καρελλά, που τίμησε το ράσο και τον πατέρα Χαρίτωνα που το τιμά. Οι πράξεις και των δύο κληρικών που αγιάζουν το ράσο, δίνουν δύναμη και αισιοδοξία σε μας τους χριστιανούς.

Αγαπητέ Πρόεδρε του Δ.Σ., είναι κορυφαίο και απολύτως δεσμευτικό για μας, απ’ όταν αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή, να μην υπάρχει παιδάκι που μένει στον Πειραιά η οικογένειά του, χωρίς να βρίσκει την αγκαλιά και την αγάπη ενός Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού. Αυτό μας δεσμεύει απόλυτα, ό ,τι και να γίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όλα τα παιδιά βρίσκουν  αγάπη ανεξαρτήτως εθνικότητας,  θρησκεύματος, χρώματος, γιατί η αγάπη μας είναι για όλους. Είναι για όλα τα παιδιά του Θεού.

Είναι πολύ σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας, να βάλουμε μέσα Χριστό, αγάπη. Αγάπη όχι μόνο του ενός για τον άλλο, αλλά και αγάπη για το μέλλον αυτής της πόλης και της χώρας.  Καμία κοινωνία δεν μπορεί να πάει καλά, αν δεν επενδύει για το μέλλον.

Μεγαλώσαμε με μια νοοτροπία όπου οι άγιοι γονείς μας στερούνταν τα πάντα για να μη λείπει τίποτα σε μας. Δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια ανετράπη αυτό. Είχαμε μια ευδαιμονία και έναν υπερκαταναλωτισμό με δανεικά από το μέλλον. Τώρα το αλλάζουμε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Και ούτως ή άλλως η ευτυχία του ανθρώπου δεν βρίσκεται στα πολλά λεφτά. Βρίσκεται στην Ανθρωπιά και στην Αλληλεγγύη. Η ενότητα, η κοινωνική συνοχή, η αγάπη για την οικογένειά μας, η αγάπη για τη γειτονιά μας, για την πόλη μας, για την πατρίδα μας είναι ο θεμέλιος λίθος. Όλοι μαζί  ενωμένοι θα τα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας έναν πολύ πιο όμορφο, πολύ πιο ελκυστικό Πειραιά για τα παιδιά. Τα παιδιά του Πειραιά θα σηκώσουν στους ώμους τους αύριο ολόκληρη την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα γίνει ισχυρή και τιμώμενη χώρα».

Ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου πατέρας Χαρίτωνας, μιλώντας, έκανε μια αναδρομή στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Συνδέσμου «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» και ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο για την τιμητική εκδήλωση.

Διαβάστε αποσπάσματα της δήλωσής του:

«Η απόφαση     που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της ¨Αγίας Βαρβάρας¨ είναι ζωτικής σημασίας και το ζούμε αυτό σήμερα. Η σημερινή εκδήλωση κατά την οποία επισήμως παραλαμβάνει ο Δήμος τους δύο ορόφους του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου, όπου στεγάζεται ο 19ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, δίνει έναυσμα να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω στο παρελθόν, στο 1939, τότε που ο νεαρός Ιερόθεος Καρελλάς ιδρύει το Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο «Αγία  Βαρβάρα». Επιστρατεύει τη θεολογική του κατάρτιση και τα φιλάνθρωπα αισθήματά του, σε μια όχι τόσο εύπορη περιοχή. Πραγματοποιεί εγερτήριο σάλπισμα και καλεί κοντά του νέες κοπέλες και κυρίες που θέλουν να προσφέρουν στους φτωχούς αδελφούς τους. Αργότερα, το 1955, αγοράστηκε αυτό το οικόπεδο και κτίστηκαν συν τω χρόνω αυτοί οι χώροι, για να στεγαστεί το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου.

Η πρόθεσή σας κ. Δήμαρχε να εκφράσετε δια των τιμητικών πλακετών την ευαρέσκειά  σας,  στα πρόσωπα του Διοικητικού Συμβουλίου μας τιμά όλως ιδιαιτέρως».

 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.





ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αντιδήμαρχος Πρασίνου &Περιβάλλοντος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, μέλος στην Ποιότητα Ζωής, μέλος του ΟΠΑΝ και μέλος εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Παιδείας στο 5ο διαμέρισμα, Αντιπρόεδρος στους εκπαιδευτές οδηγών, μέλος της Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACΕBOOK