Κατασχέθηκαν 270 κιλά ακατάλληλα αλιεύματα από κατάστημα στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην περιοχή του Πειραιά, προχώρησαν στην κατάσχεση 270 κιλών κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Συγκεκριμένα, στις 26-02-2014 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λιανικής πώλησης κατεψυγμένων αλιευμάτων στον Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 100 κιλά καλαμάρια, 100 κιλά θράψαλα, 50 κιλά χταπόδια και 20 κιλά πλοκάμια θράψαλου κατεψυγμένα.


Όλα τα παραπάνω αλιεύματα βρέθηκαν στους ψυκτικούς θαλάμους της επιχείρησης, χωρίς τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία σημάνσεις επί της συσκευασίας με ενδείξεις απόψυξης και επανακατάψυξης. Επιπλέον, για τα πλοκάμια του θράψαλου δεν αναγραφόταν το είδος του πλοκαμιού, παραπλανώντας με τον τρόπο αυτό το καταναλωτικό κοινό και παραπέμποντας σε πλοκάμια χταποδιού.


Τα παραπάνω κατασχεθέντα αλιεύματα χαρακτηρίστηκαν από τους ελεγκτές μη ασφαλή-ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο).

 

Σημειώνεται πως από την υπηρεσία απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα του ιδιοκτήτη ή στην επωνυμία της επιχείρησης μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και να επιβληθούν τα πρόστιμα.