Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο των Φώτων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Kαλός ο καιρός το Σάββατο - Βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή


Το Σάββατο ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες, αφού οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ωστόσο, την Κυριακή χαλάει και πάλι ο καιρός, αφού αναμένεται βαθμιαία μεταβολή από τη Δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά θα είναι έντονα.

vroxes

Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε ό,τι αφορά στις ελάχιστες τιμές.

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, αναμένονται ανήμερα των Φώτων.

nef

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.