Από τον Πειραιά ξεκινούν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Μεγάλες» Εφορίες της Αττικής μετέχουν στο μεταβατικό στάδιο κοινοποίησης μέσω e-mail των κατασχετηρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τους πρώτους «στόχους» της επισπευσμένης διαδικασίας κατάσχεσης χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς η ενημέρωση για την εντολή κατάσχεσης από τα διαθέσιμα υπόλοιπα των οφειλετών ή απαιτήσεις εις χείρας τρίτων, θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω ενός απλού e-mail, προσδιόρισε η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με απόφαση του Χάρη Θεοχάρη, στο μεταβατικό στάδιο του προγράμματος κοινοποίησης ηλεκτρονικών κατασχετηρίων, θα μετάσχουν σε πρώτη φάση 4 Εφορίες του Λεκανοπεδίου, οι οποίες έχουν ήδη περάσει επιτυχώς τις σχετικές δοκιμές.

Πρόκειται για τις Δ.Ο.Υ.:

-Φ.Α.Ε. Πειραιά

-Α΄ Αθηνών

-Ηλιούπολης

-Κηφισιάς

Σε αυτές υπάγεται μεγάλος αριθμός φορολογουμένων ή νομικά και φυσικά πρόσωπα με υψηλά εισοδήματα, ενώ κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων εφοριών είναι πως έχουν σε «εκκρεμότητα» πολλές υποθέσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Η κατάσχεση χρηματικών ποσών, η διαδικασία και ο χρόνος για την οποία έχουν συντμηθεί σημαντικά μετά και την ηλεκτρονική κοινοποίηση των ειδοποιητηρίων, θα γίνεται απευθείας από λογαριασμούς των οφειλετών ή από κατάσχεση απαιτήσεων εις χείρας τρίτων, σε περιπτώσεις όπως η καταβολή ενοικίου ή η πληρωμή τιμολογίων μέσω τραπέζης σε περιπτώσεις εμπορικών συναλλαγών.

Πηγή: Αnt1