Ψηφίστηκε με 152 «ναι» το νομοσχέδιο για τα ακίνητα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και νέες «απώλειες» στο κυβερνητικό στρατόπεδο - Ο Βύρων Πολύδωρας καταψήφισε το νομοσχέδιο και διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. με απόφαση Σαμαρά.


Σε οριακό σημείο φτάνει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, μετά και τη νέα απώλεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αυτή του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος διεγράφη μετά το «αντάρτικο» στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το νομοσχέδιο πέρασε τελικά από την Ολομέλεια με 152 ψήφους, μετά και την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά.

Υπέρ ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και κατά ο βουλευτής της Ν.Δ. Β. Πολύδωρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

Από την ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ίωση, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος έστειλε επιστολική ψήφο δηλώνοντας ότι θα ψήφιζε κατά του φόρου. Απουσίασαν ακόμη οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι συζητήσεις στη Βουλή για τα δύο νομοσχέδια «φωτιά», αυτό που αφορά στα ακίνητα και το δεύτερο που ακολουθεί για τους πλειστηριασμούς, έχουν εξελιχθεί σε γερό «κρας τεστ» για την κυβερνητική συνοχή και την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.