ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δράσεις καθαριότητας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013 11:05

Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2013 - 11:07
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:  Δράσεις καθαριότητας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους

Ο Πειραιάς όπως όλα δείχνουν, μέσω των σημαντικών προσπαθειών που γίνονται, έχει καταφέρει να γυρίσει οριστικά σελίδα στον τομέα που ονομάζεται καθαριότητα.

Της 'Ελενας Βενιζέλου

Οι δράσεις για μια πόλη καθαρή δεν σταματούν αλλά διαρκώς αυξάνονται προς όφελος όλων των δημοτών, προσφέροντάς τους  έτσι μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Όπως γνωστοποιήθηκε προσφάτως, ξεκινούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες εκείνες οι απαραίτητες εργασίες που σκοπό τους  έχουν την σωστή φροντίδα του αρχαιολογικού πλούτου της πόλεως.
Πιο συγκεκριμένα, από τα βράχια της Πειραϊκής έως και τα Κονώνεια Τείχη, όλα πρόκειται να καθαριστούν και να αλλάξουν ριζικά όψη αναδεικνύοντας το κάλλος και την αίγλη τους. Η περιοχή της Πειραϊκής θα πάψει να είναι απροσπέλαστη και θα αποκτήσει πάρκα, κήπους και παιδότοπους.
Καθημερινά το Υπουργείο Πολιτισμού δέχεται αρκετές πιέσεις από τον Δήμο Πειραιά έτσι ώστε να δημιουργηθούν έργα, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του μεγάλου λιμανιού.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, σημειώνουμε πως θα ενταχθεί και η περιοχή του ΣΕΦ, η οποία πρόκειται να καθαρισθεί καθώς  επίσης και η παραλία που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Παράδοση –παραλαβή των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων

Παράδοση –παραλαβή των Περιφερειακών Ενοτήτων...

Με μια λιτή εκδήλωση στην αίθουσα συσκέψεων του κεντρικού κτιρίου των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, παρουσία των Διευθυντών , Τμηματαρχών και υπαλλήλων των δύο ενοτήτων,  πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τους απερχόμενους Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Στέφανο Χρήστου και Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη στους νεοεκλεγέντες Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά  Γιώργο Γαβρίλη και Νήσων Τάκη Χατζηπέρο.

Η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά στην καταγγελία για τις κλήσεις

Η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά...

Άμεση η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά στο δημοσίευμα του Piraeuspress.gr, σχετικά με την καταγγελία δημότη και κατοίκου Πειραιά, για προτροπή του ΕΣΠ προς την Τροχαία Πειραιά, προκειμένου να μην "γράφουν" τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της πόλης.

Γκράφιτι στο λιμάνι του Πειραιά με τη σφραγίδα του ΟΛΠ!

Γκράφιτι στο λιμάνι του Πειραιά με τη σφραγίδα...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με graffiti της εικαστικής αισθητικής παρέμβασης στο κτίριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά, από την ομάδα καλλιτεχνών με την επωνυμία “Urban Act” μη κερδοσκοπικού φορέα, με συντονιστή τον Κυριάκο Ιωσηφίδη, που είναι γνωστή από τα έργα της σε δημόσιους χώρους και τα σχολικά κτίρια.

×