ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δράσεις καθαριότητας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013 11:05

Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2013 - 11:07
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:  Δράσεις καθαριότητας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους

Ο Πειραιάς όπως όλα δείχνουν, μέσω των σημαντικών προσπαθειών που γίνονται, έχει καταφέρει να γυρίσει οριστικά σελίδα στον τομέα που ονομάζεται καθαριότητα.

Της 'Ελενας Βενιζέλου

Οι δράσεις για μια πόλη καθαρή δεν σταματούν αλλά διαρκώς αυξάνονται προς όφελος όλων των δημοτών, προσφέροντάς τους  έτσι μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Όπως γνωστοποιήθηκε προσφάτως, ξεκινούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες εκείνες οι απαραίτητες εργασίες που σκοπό τους  έχουν την σωστή φροντίδα του αρχαιολογικού πλούτου της πόλεως.
Πιο συγκεκριμένα, από τα βράχια της Πειραϊκής έως και τα Κονώνεια Τείχη, όλα πρόκειται να καθαριστούν και να αλλάξουν ριζικά όψη αναδεικνύοντας το κάλλος και την αίγλη τους. Η περιοχή της Πειραϊκής θα πάψει να είναι απροσπέλαστη και θα αποκτήσει πάρκα, κήπους και παιδότοπους.
Καθημερινά το Υπουργείο Πολιτισμού δέχεται αρκετές πιέσεις από τον Δήμο Πειραιά έτσι ώστε να δημιουργηθούν έργα, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του μεγάλου λιμανιού.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, σημειώνουμε πως θα ενταχθεί και η περιοχή του ΣΕΦ, η οποία πρόκειται να καθαρισθεί καθώς  επίσης και η παραλία που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

UNESCO Πειραιώς και Νήσων: Δωρεάν εκμάθηση Ισπανικής γλώσσας

UNESCO Πειραιώς και Νήσων: Δωρεάν εκμάθηση...

Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, Πειραιά καθώς και Κορινθίων έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την ανακούφιση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. 

Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι μετά τις κινητοποιήσεις στην Cosco

Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι μετά τις κινητοποιήσεις...

Ο πρώτος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων στους προβλήτες της Cosco ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με πολλά από τα αιτήματα των εργαζομένων να γίνονται δεκτά από τους εργολάβους που δουλεύουν για λογαριασμό της κινεζικής εταιρείας.

Κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα από γνωστό ψητοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά

Κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα από γνωστό...

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Πειραιά, εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα νωπά κρεατοσκευάσματα  συνολικού βάρους 100 κιλών.

×