ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δράσεις καθαριότητας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013 11:05

Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2013 - 11:07
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:  Δράσεις καθαριότητας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους

Ο Πειραιάς όπως όλα δείχνουν, μέσω των σημαντικών προσπαθειών που γίνονται, έχει καταφέρει να γυρίσει οριστικά σελίδα στον τομέα που ονομάζεται καθαριότητα.

Της 'Ελενας Βενιζέλου

Οι δράσεις για μια πόλη καθαρή δεν σταματούν αλλά διαρκώς αυξάνονται προς όφελος όλων των δημοτών, προσφέροντάς τους  έτσι μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Όπως γνωστοποιήθηκε προσφάτως, ξεκινούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες εκείνες οι απαραίτητες εργασίες που σκοπό τους  έχουν την σωστή φροντίδα του αρχαιολογικού πλούτου της πόλεως.
Πιο συγκεκριμένα, από τα βράχια της Πειραϊκής έως και τα Κονώνεια Τείχη, όλα πρόκειται να καθαριστούν και να αλλάξουν ριζικά όψη αναδεικνύοντας το κάλλος και την αίγλη τους. Η περιοχή της Πειραϊκής θα πάψει να είναι απροσπέλαστη και θα αποκτήσει πάρκα, κήπους και παιδότοπους.
Καθημερινά το Υπουργείο Πολιτισμού δέχεται αρκετές πιέσεις από τον Δήμο Πειραιά έτσι ώστε να δημιουργηθούν έργα, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του μεγάλου λιμανιού.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, σημειώνουμε πως θα ενταχθεί και η περιοχή του ΣΕΦ, η οποία πρόκειται να καθαρισθεί καθώς  επίσης και η παραλία που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εβδομάδα Πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πινακοθήκη - Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εβδομάδα Πολιτιστικών εκδηλώσεων...

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης και τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, πραγματοποιούν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων ζωγραφικής, γλυπτικής και ποίησης, από τη Δευτέρα 1η μέχρι και το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Παλιό Ταχυδρομείο).

ΙΣΠ: Το Τζάνειο δεν θα θυσιασθεί για την αποασυλοποίηση

ΙΣΠ: Το Τζάνειο δεν θα θυσιασθεί για την...

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας αλλά και όλων των κομμάτων προκειμένου να μην κλείσει το Μαιευτικό Γυναικολογικό τμήμα στο Τζάνειο και στην θέση του δημιουργηθεί αντίστοιχο ψυχιατρικό τμήμα, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, καταγγέλοντας ότι γίνονται ενέργειες εν κρυπτώ και στέλνοντας το μήνυμα «θα αντισταθούμε διότι οι πειραματισμοί στην υγεία τελείωσαν».

Στον ΟΛΠ ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τραπεζούντας

Στον ΟΛΠ ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τραπεζούντας

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Τραπεζούντας M. Suat Hacisalihoglu και επιχειρηματικά στελέχη της συνοδείας του, συναντήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο Γεν. Δ/ντης κ. Στ. Χατζάκος.

×