ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ: Νεαρός ξύπνησε μετά από 12 χρόνια σε κώμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγκλονιστική είναι η ιστορία του νεαρού Martin Pistorius, ο οποίος σε ηλικία 12 ετών, στα τέλη της δεκαετίας του '80, έπεσε σε κώμα και παρέμεινε σε κατάσταση φυτού για 12 ολόκληρα χρόνια.

Το κώμα ήταν αποτέλεσμα κρυπτοκοκκικής μηνιγγίτιδας σύμφωνα με τις υποθέσεις των γιατρών δίχως να εξακριβωθεί. Ο Martin έφτασε στο σημείο να μην μπορεί ούτε να μιλήσει, ούτε να κουνηθεί.

Η συγκλονιστική ιστορία του νεαρού περιγράφει την ζωή του καθ' όλη την διάρκεια που βρισκόταν σε κώμα με απίστευτη λεπτομέρεια, ενώ ο ίδιος αποκαλύπτει στο βιβλίο του, πως ύστερα από 2 χρόνια που βρισκόταν ήδη σε κώμα αντιλαμβανόταν τι συνέβαινε στο περιβάλλον γύρω του δίχως ωστόσο, να μπορεί να αντιδράσει με κάποιον τρόπο. 

Οι γονείς του Martin έβαζαν ξυπνητήρι κάθε δύο ώρες ώστε να τον μετακινούν στο κρεβάτι, για να μην εμφανίσει έλκη από τις κατακλίσεις ενώ όσον αφορά την ημέρα του ανήμπορου νεαρού, ξυπνούσε καθημερινά στις 5, από τον πατέρα του ενώ στην συνέχεια τον μετέφερε σε κέντρο υγείας της περιοχής και το βράδυ τον έβαζε για ύπνο αφού πρώτα τον είχε ταϊσει. Το αίσιο τέλος στην οδυνηρή ιστορία του νεαρού φαίνεται πως έδωσε η τεχνολογία αφού με τη βοήθεια της, είναι σε θέση να ομιλεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινείται με αναπηρικό καροτσάκι ενώ οι αισθήσεις του και η αντίληψη του λειτουργούν κανονικά.

Επίσης, σε μια από τις πιο συγκλονιστικές του εξομολογήσεις στο βιβλίο, ο Martin αναφέρεται στην μητέρα του Joan, που ο ίδιος την άκουσε μια μέρα να του λέει " Ελπίζω να πεθάνεις". Έκτοτε, η μητέρα του νιώθει τρομερές τύψεις για τα λεγόμενα της όμως ο νεαρός κατανοεί πως ήταν μια εξωτερίκευση της απελπισίας και της θλίψης της, που αντιμετώπιζε η μητέρα του αλλά και ολόκληρη η οικογένεια του.

Πηγή: helthpro.gr