Γρήγορα και οικονομικά: Φτιάξτε σοκολατάκια με κέικ, αμύγδαλα και υποβρύχιο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πανεύκολες μπουκιές που μπορείτε να ετοιμάσετε στο… παραπέντε και να εκπλήξετε τους φίλους σας με τη λαχταριστή γεύση τους και τις ικανότητες σας!

Μερίδες: 15-20 TEM.
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα και 30΄
Κόστος: €6

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. βανίλια υποβρύχιο
100 γρ. αμύγδαλα λευκά
400 γρ. έτοιμο κέικ σοκολάτας (θα βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ)

Για την επικάλυψη
300 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε τα σοκολατάκια. Τρίψτε στο μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι θρυμματιστούν και όχι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τη βανίλια υποβρύχιο, προσθέστε το κέικ τρίβοντάς το σε ψίχουλα με τα χέρια σας και τέλος προσθέστε τα τριμμένα αμύγδαλα.

Ανακατέψτε με τα χέρια σας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενοποιηθούν πλήρως. Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και πλάστε τη σε μικρό μπαλάκι μέγεθους καρυδιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντλήσετε το μείγμα και τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε μια πιατέλα. Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα να σφίξουν για τουλάχιστον 1 ώρα.

Επικαλύψτε τα σοκολατάκια.

Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί) και σπάστε μέσα στο μπολ τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Σβήστε τη φωτιά, αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης τη λευκή σοκολάτα μέχρι να λιώσει τελείως.

Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και στρώστε το πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας.

Τοποθετήστε πάνω τα σοκολατάκια. Βουτήξτε ένα κουτάλι στη λευκή σοκολάτα και κάντε γραμμές επάνω στα σοκολατάκια. Αφήστε τα να σταθούν για τουλάχιστον 30΄ σε δροσερό μέρος για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν σερβίρετε.

Tip:
Σε περίπτωση που δεν είστε λάτρεις του αμύγδαλου μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας, όπως φιστίκια Αιγίνης.

Συχνά λάθη: Δεν τρίβουμε αρκετά το κέικ με αποτέλεσμα να μην πλάθονται ομοιόμορφα τα σοκολατάκια μας και να εξέχουν μεγάλα κομμάτια κέικ από αυτά.

Πηγή: glykamystika.gr