“Κόκκινο πανί” πιθανές αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα «κάγκελα» είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ.

Εδώ και μέρες η ιστορία δεν λέει να καταλαγιάσει, ενώ το ενδεχόμενο αλλαγής στη ρύθμιση των εκατό δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που τόσο επιθυμεί η τρόικα, αποτελεί «κόκκινο πανί».

«Δεν υπάρχει περίπτωση», απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος στην ερώτηση εάν θα ξαναψήφιζε νέα τροποποιημένη ρύθμιση. «Εάν θέλουν να αλλάξουν τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν άλλη Βουλή και άλλη κυβέρνηση για να το κάνουν», δήλωσε στον Σκάι.

Η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό και δεν θα πάρει πίσω τις εκατό δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως είπε, γίνεται μια διαπραγμάτευση, «αλλά δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα. Οι δανειστές δεν έχουν πάντα δίκιο. Έχουν πέσει έξω πολλές φορές σε δημοσιονομικά στοιχεία».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί οτι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναλλάξει ο νόμος για τις 100 δόσεις».

Πηγή: moneypro.gr