Άρση ασυλίας για τον Μιχάλη Ταμήλο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την απόφαση να άρει την βουλευτική ασυλία του Μιχάλη Ταμήλου , όχι όμως και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή έλαβε σήμερα το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής σε μια ψηφοφορία από την οποία απουσίαζαν οι μισοί βουλευτές.

Ο κ. Ταμήλος είχε στην «πλάτη» του πέντε αιτήματα για άρση ασυλίας. Το ένα αφορά μήνυση συκοφαντικής δυσφήμισης που του έχει υποβάλλει πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ για κριτική που του άσκησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Ταμήλος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του εξηγώντας ότι δεν μπορεί η πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρεται στα δικαστήρια. Σκεπτικό που ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία και οι βουλευτές όλων των πτερύγων που απέρριψαν αυτή την αίτηση άρσης ασυλίας του.

Τα άλλα τρία αιτήματα αφορούσαν υποθέσεις μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Τρικκαίων με τον κ. Ταμήλο να σημειώνει ότι για ανάλογες υποθέσεις αθωώθηκε από το τακτικό δικαστήριο. Το τελευταίο αίτημα κατά του γαλάζιου βουλευτή που ζήτησε την άρση ασυλίας του αφορά όπως είπε μια ανώνυμη καταγγελία ότι προκάλεσε ζημία σε επιχείρηση σημειώνοντας ότι ο διαχειριστής της εταιρείας έχει ελεγχθεί και έχει εκδοθεί αθωωτική απόφαση. Για τα τέσσερα αυτά αιτήματα οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ταμήλου ικανοποίησαν το αίτημα του και ψήφισαν την άρση ασυλίας του.

Όσον αφορά στον κ. Κοντονή η Βουλή με ψήφους 157 ψήφους κατά, 4 υπέρ, 2 λευκά και 2 άκυρα αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του. Ο κ. Κοντονής είχε μηνυθεί από τον πρώην δήμαρχο Αρκαδίων Ζακύνθου, Στ. Μποζίκη, για τις αποκαλύψεις που συνδέονται με σκάνδαλο στο τμήμα Αλλοδαπών του δήμου Αρκαδίων σχετιζόμενο με κλοπή δημοσίου χρήματος. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε αρχικά με ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και στην συνέχεια με ερώτηση του Στ. Κοντονή. Ο Στ. Κοντονής εξήρε τους δύο υπαλλήλους που οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου αλλά και τις δύο ελέγκτριες, Στ. Βαθροκοίλη κι Ουρ. Κατσικά, που συνέταξαν το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για την υπόθεση ενώ δήλωσε πως δεν φοβάται μηνύσεις τρομοκράτησης για υποθέσεις διαφθοράς.

Πηγή: Parapolitika.gr