Ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ: Δυναμικό “ΟΧΙ” από το Δήμο Περάματος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την πλήρη αντίθεσή σε ότι αφορά τις εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κοινής απόφασης τάσσεται κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, με την πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του 67 % των μετοχών του Δημοσίου.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μια τέτοια εξέλιξη θα δυναμιτίσει τη σχέση του λιμανιού με την πόλη, υπονομεύοντας την δυνατότητα θετικής διευθέτησης των θεμιτών αιτημάτων του Δήμου Περάματος.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζει πως ο ΟΛΠ θα χάσει τον κοινωνικό του ρόλο αφού θα παραδοθεί η δημόσια αρχή την οποία ενσωματώνει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς σε ιδιωτική εταιρία.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως " υπό τον έλεγχο του δημοσίου ο ΟΛΠ στα πλαίσια εννιαίου Δημοσίου φορέα διαχείρισης ΝΕΖ με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων θα πρέπει να συμβάλλει με βάση τις προτάσεις των φορέων, ιδιαίτερα των κοινών θέσεων, με τα συνδικάτα στην άμεση επαναλειτουργία της ΝΕΖ που παραμένει διαλυμένη από το 2008 με τραγικές συνέπειες για το Πέραμα."

Ο Δήμος Περάματος και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο της πόλεως αναμένεται να στηρίξει κάθε συνδικαλιστικό αγώνα προκειμένου να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίση του λιμανιού με συγκέντρωση στο Δημαρχείο, στις 19 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα λιμάνια που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12 το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: ΟΛΠ