Xτίστες ”σχημάτισαν” σβάστικα σε πεζοδρόμιο… κατά λάθος!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Περπατώντας σε ένα καινούργιο πεζοδρόμιο στην κεντρική πλατεία, της πόλης Γκόσλαρ στην Κάτω Σαξωνία, περαστικοί αντίκρισαν μια σβάστικα.

Τα τούβλα σχημάτιζαν το ναζιστικό σύμβολο, κάτι που τους άφησε έκπληκτους. Μάλιστα, ένας εξ αυτών ειδοποίησε την αστυνομία.

Την ευθύνη για το συγκεκριμένο κατασκεύασμα φέρουν οι χτίστες μιας γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο και δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αυτό συνέβη κατά λάθος και οι εργάτες δεν συνειδητοποίησαν ότι σχηματίστηκε η σβάστικα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο όντως για το συγκεκριμένο σύμβολο.

Κάθε χρήση ναζιστικού συμβόλου είναι παράνομη στη Γερμανία και μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα ή σε μέχρι και τρία χρόνια φυλάκισης. Το περιστατικό ξύπνησε άσχημες μνήμες και την οργή του κόσμου. Η σβάστικα «σβήστηκε» από το πεζοδρόμιο, καθώς τα τούβλα αντικαταστάθηκαν, αλλά κάποιο είχε προλάβει να τα απαθανατίσει. Η φωτογραφία άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η σβάστικα δεν φτιάχτηκε κατά λάθος και δεν είναι δυνατόν να μην το πρόσεξαν οι εργάτες.


Πηγή: parapolitika.gr