Αυξάνονται τα «λουκέτα» στην αγορά του Ηρακλείου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με εξαίρεση τον τομέα του τουρισμού, αυξάνονται τα “λουκέτα” στην αγορά του Ηρακλείου, σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικά με το άνοιγμα και το κλείσιμο των επιχειρήσεων για τους μήνες Ιούλιος 2013 και Ιούλιος 2014, που δημοσιοποίησε σήμερα το τοπικό Επιμελητήριο.

Ανησυχητικά σημάδια παρουσιάζουν κυρίως οι κλάδοι του εμπορίου και των υπηρεσιών, ενώ ακολουθεί η μεταποίηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, 153 επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά, ενώ στον αντίποδα άνοιξαν 81, με τα στοιχεία να δείχνουν πως η κατάσταση στον επιχειρηματικό κόσμο του Ηρακλείου ολοένα και χειροτερεύει, εάν λάβουμε υπόψη τα στοιχεία του Ιουλίου του προηγούμενου έτους, οπότε και έκλεισαν 112 επιχειρήσεις ενώ οι νέες εγγραφές έφτασαν τις 97.

Στον εμπορικό κλάδο, μόνο μέσα Ιούλιο, έβαλαν λουκέτο 54 επιχειρήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν 23 εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο τμήμα εγγραφών διαγραφών του επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στη μεταποίηση, έναν κλάδο ο οποίος μέχρι και πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της τοπικής επιχειρηματικότητας, οι διαγραφές έφτασαν τις 29, την στιγμή που άνοιξαν μόλις 13 νέες επιχειρήσεις.

Στον κλάδο των υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν 36 νέες εγγραφές, ενώ 67 επιχειρήσεις έκλεισαν.

Θετικό πρόσημο εμφανίζεται μόνο για τον κλάδο του τουρισμού με 9 νέες επιχειρήσεις να εγγράφονται στο επιμελητήριο και 3 να “κατεβάζουν ρολά”.

Οι επιχειρηματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν από την πολιτεία να λάβει μέτρα και προχωρήσει στις απαραίτητες πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ