Δήμαρχος Πειραιά: «Όχι» στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την συνδρομή της Αστυνομίας, ώστε «να μην επιτραπεί σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο», ζητάει με επιστολή του στον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά ταξίαρχο Ιωάννη Διαμαντόπουλο, ο Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος και με αφορμή, όπως αναφέρει, φήμες που κυκλοφορούν, περί διανομής τροφίμων και ρούχων σε χώρους που ανήκουν στο Δήμο ακόμη και στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.


«Όπως γνωρίζετε», τονίζεται στην επιστολή του κ. Μιχαλολιάκου, «η δημοτική αρχή της πόλης, γνωρίζοντας τις δύσκολες στιγμές που περνούν συμπολίτες μας, χάραξε μια ολόκληρη στρατηγική για τη στήριξή τους. Με τη βοήθεια της Εκκλησίας μας, φορέων και μικρών και μεγάλων δωρητών, μπορέσαμε και κάναμε πράξη την κυρίαρχη επιλογή μας: "κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό, κανείς συμπολίτης μας χωρίς ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρό και φάρμακα". Αυτό το κάνουμε μήνες εφαρμόζοντας έναν αξιακό κώδικα που δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να τον παραβεί.

«Και αυτός ο άγραφος αλλά ηθικός κώδικας μας επιβάλλει να μην αφήνουμε κανέναν να ευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ιδιαίτερα ανθρώπων που δοκιμάζονται από την φτώχεια και τον πόνο. Με αυτό το σκεπτικό κινηθήκαμε και θα κινηθούμε μέχρι τέλους», συνεχίζει ο Δήμαρχος Πειραιά.

«Επειδή πληροφορούμαστε ότι διάφοροι σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κανείς δεν έχει ζητήσει άδεια κατάληψης χώρου, αλλά και να ζητούσε δεν θα ελάμβανε από τη δημοτική αρχή για τέτοια χρήση που βάζει σε μια διαδικασία ντροπής συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Ζητάμε λοιπόν τη συνδρομή σας ώστε να μην υλοποιηθούν τέτοιες παράνομες δράσεις και παράλληλα σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα ώστε να μην επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν κόμματα, ΜΚΟ, παρατάξεις , φορείς, δημοτικούς χώρους και ιδιαίτερα αυτόν της πλατείας δημοτικού Θεάτρου για να στήσουν "πανηγύρι" διανομής τροφίμων και άλλων ειδών με στόχο τον ευτελισμό των συνανθρώπων μας», καταλήγει η επιστολή.

Μετά την επιστολή του κ. Μιχαλολιάκου, η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει προγραμματίσει διανομή δωρέαν τροφίμων για το Σάββατο το πρωί, απάντησε με ανακοίνωσή της ότι η διανομή θα διεξαχθεί κανονικά στις 11, έξω από τα γραφεία του κόμματος, τα οποία βρίσκονται απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων όσα εμπόδια κι αν βάζουν στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Ούτε η αναστολή χρηματοδότησης ούτε οι παράνομες απαγορεύσεις μας πτοούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.