Οι… Αετοί του Πειραιά-1-1 ο Ολυμπιακός στην Πορτογαλία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, κοίταξε στα μάτια και την Μπενφίκα μέσα στο «Ντα Λουζ» και πήρε «χρυσή» ισοπαλία στη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν αρκετά «διαβασμένοι» κόντρα στους «Αετούς» της Λισαβόνας, «πάγωσαν» το πορτογαλικό Στάδιο με τον Ντομίνγκεζ στο 28’ έφτασαν μία… ανάσα από το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό», ωστόσο, το… μπλοκάρισμα της άμυνας στην φάση του 83’ με τον Καρντόσο να σκοράρει, αλλά η φάση ξεκίνησε από ανύπαρκτο κόρνερ, έδωσε την ευκαιρία στους Ίβηρες να πάρουν έναν βαθμό που σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού τους… κολακεύει και μένουν «ζωντανοί» στην πρόκριση.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα… λύσουν τις διαφορές τους για την δεύτερη προνομιούχο θέση, πίσω από την εξαιρετική Παρί Σεν Ζερμέν, που επιβλήθηκε 5-0 της Άντερλεχτ στο Βέλγιο, στις 5 Νοεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Champions League, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα αναζητήσουν τη νίκη, προκειμένου να κρατήσουν το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Δυναμική… εκκίνηση για την Μπενφίκα στην αναμέτρηση, η οποία στα πρώτα λεπτά πίεσε σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό με συνεχόμενα στημένα, είτε φάουλ, είτε κόρνερ, αλλά ο Λίμα στο 5’ και ο Λουιζάο στο 5’ δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ρομπέρτο με συνεχόμενες κεφαλιές. Η… απάντηση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο επόμενο λεπτό με τον Μήτρογλου, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Λουιζάο, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ, ενώ στο 9’ η κεφαλιά του «πιστολέρο» από σέντρα του Φουστέρ πέρασε άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, το «συγκρότημα» του Μίτσελ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτό που απειλούσε με μεγαλύτερη συχνότητα, όπως στο 24’ με το σουτ του Μήτρογλου, αλλά ο Αρτούρ απέκρουσε. Η καλή παρουσία του Ολυμπιακού… επισφραγίστηκε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Ντομίνγκεζ άνοιξε το σκορ, έπειτα από εξαιρετικό «τακουνάκι» του Μήτρογλου που έβγαλε τον Αργεντίνο στον κενό χώρο και αφού «άδειασε» τον Γκαράι πλάσαρε τον Αρτούρ για το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά, το παιχνίδι δεν απέκτησε καλό ρυθμό, ελέω της καταρρακτώδης βροχής που έπληξε την Λισαβόνα. Μάλιστα, το δεύτερο μέρος άρχισε με λίγη καθυστέρηση, καθώς ο αγωνιστικός χώρος του «Ντα Λουζ» είχε γεμίσει νερά, κάτι που δεν βοηθούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Όμως, οι δύο ομάδες εισήλθαν για την «επανάληψη» με τους Πορτογάλους να απειλούν στο 50’ με το φάουλ του Λίμα που πέρασε άουτ, ενώ η συνέχεια άνηκε στους «ερυθρόλευκους».

Οι γηπεδούχοι είχαν γεμίσει… νεύρα, κάτι που τους στοίχησε μια και δεν είχαν «καθαρό» μυαλό, αλλά συχνά πυκνά ζητούσαν φάουλ έξω από την περιοχή, με Μαγένχο να μην δείχνει… διάθεση να τους… ακολουθήσει. Μάλιστα, στο 58’ ο Ολυμπιακός έφτασε μία… ανάσα από το γκολ με τον Φουστέρ αλλά το πλασέ του απέναντι από τον Αρτούρ κόλλησε στο έδαφος, ελέω των νερών μόλις είχε… περάσει τον πορτιέρο της Μπενφίκα και είχε πορεία προς την εστία, ενώ στο 80’ το δυνατό σουτ του Μήτρογλου πέρασε άουτ και δύο λεπτά αργότερα, το τέρμα του Έλληνα φορ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Από την στιγμή που οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» το… τρίποντο έδωσαν την ευκαιρία στην Μπενφίκα να ελπίζει για θετικό αποτέλεσμα και στο 83’ έπειτα από λάθος έξοδο του Ρομπέρτο, σε κόρνερ - που ποτέ δεν... παραχωρήθηκε - ο Λουιζάο σε κενή εστία έκανε το 1-1 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός έφυγε με θετικό αποτέλεσμα από την Πορτογαλία και μεταφέροντας την υπόθεση πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης».