Απόδραση με… σεντόνι σε φυλακή του Βερολίνου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι πιο αποτελεσματικό από τον παραδοσιακό τρόπο;

Δύο κατάδικοι που εξέτιαν την ποινή τους σε φυλακή του Βερολίνου απέδρασαν πριονίζοντας τα κάγκελα και κατεβαίνοντας με ένα σεντόνι.

Πρόκεται για την πρώτη επιτυχημένη απόδραση στην εν λόγω φυλακή τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι από πίσω υπήρχε επαγγελματικός σχεδιασμός.

Η απόδραση έγινε πριν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην φυλακή του Μοαμπίτ. Οι δύο κατάδικοι του ίδιου κελιού χρησιμοποίησαν σεντόνια ως σχοινί για να κατέβουν αλλά και να περάσουν τα συρματοπλέγματα.

Η επιτυχία όμως δεν οφείλεται μόνο στην απλότητα του σχεδίου: Το πρώτο ύποπτο σημείο είναι ότι όντως χτύπησε συναγερμός, όπως γράφει Suedduetsche Zeitung, ο οποίος όμως θεωρήθηκε ψεύτικος.

Αυτό είναι ένα από τα ανοικτά ερωτήματα, όπως και το ότι δεν έχει καταγραφεί στις κάμερες η απόδραση. Το μόνο που έμεινε ως στοιχείο ήταν τα σεντόνια.

«Εάν δεν το είχα δει με τα μάτια μου, δεν θα το πίστευα» είπε ο αρμόδιος της πόλης-κρατιδίου του Βερολίνου για ζητήματα Δικαιοσύνης, Τόμας Όπερμαν, που ανέφερε ότι τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει επιτροπή.

Οι δύο δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Η ταυτότητά τους δεν έχει μεν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν στα γερμανικά ΜΜΕ ο ένας από αυτούς είχε καταδικαστεί για δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κλαμπ.