ΑΓΚΙΣΤΡΙ: Κινηματογραφική βιωματική παράσταση για τα άγρια ζώα της Ελλάδας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου, ώρα 11.00 το πρωί στο Αγκίστρι και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δημοτικού Σχολείου!

Στόχος της Βιωματικής κινηματογραφικής ταινίας «Άγρια Ζώα της Ελλάδας» είναι η γνωριμία και η δημιουργία σχέσης αγάπης και προστασίας των μαθητών με τη φύση και τα άγρια ζώα της χώρας μας.

Συμμετέχοντας στη προβολή τα παιδιά γνωρίζουν πανέμορφα ζώα που ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Μαθαίνουν πως για να διατηρηθεί η ομορφιά αλλά και για να συνεχιστεί η ζωή στη πανέμορφη φύση της χώρας μας πρέπει όλοι να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και τα άγρια ζώα του.

Τα άγρια ζώα που κινδυνεύουν και «ζητούν» τη βοήθεια των μαθητών για να συνεχίσουν να ζουν είναι: η Καφέ Αρκούδα, ο Αργυροπελεκάνος, η Μεσογειακή Φώκια μονάχους-μονάχους, η Χελώνα Καρέτα-Καρέτα, η Οχιά της Μήλου και το Κόκκινο Ελάφι.

 Τα ζώα αλλά και τους τρόπους διάσωσής τους παρουσιάζουν στα παιδιά μέσα από σκηνές μυθοπλασίας, βίντεο και εικόνες οι ηθοποιοί: Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Τσάβαλου, Σωκράτης Πατσίκας, Σταύρος Κανελλίδης και οι μικροί Παναγιώτης Μπέζας και Σμαράγδα Σακελλαρίου.

Και σε αυτή την ταινία οι διαδραστικές εφαρμογές πολυμέσων (multimedia), με τα ασύρματα τηλεχειριστήρια, δίνουν ένα σύγχρονο και διασκεδαστικό συνάμα τρόπο προσέγγισης του θέματος.

Αυτός ο εκπαιδευτικά σύγχρονος τρόπος προσέγγισης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός.

Τα υψηλά επίπεδα αφομοίωσης και εμπέδωσης του θέματος καθιστούν τη παρακολούθηση του προγράμματος απαραίτητο εργαλείο για τη καλλιέργεια μιας περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους μαθητές.

 Προτείνεται για Νηπιαγωγείο, Α’, Β’, Γ’ ,Δ,Ε,ΣΤτάξεις Δημοτικού.

Είσοδος δωρεάν!