Πέντε προβλήματα υγείας από τη λάθος εφαρμογή του στηθόδεσμου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολλές φορές ο στηθόδεσμος σας προκαλεί δυσφορία. Το ξέρατε ότι η λανθασμένη εφαρμογή του ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας;

Από έναν απλό πονοκέφαλο και εξανθήματα έως σπαστική κολίτιδα, κήλη, και τενοντίτιδα;

Από έρευνες που έχουν γίνει προκύπτει ότι 4 στις 5 γυναίκες δεν επιλέγουν τον σωστό για εκείνες στηθόδεσμο, καθώς υποτιμούν συνήθως το εύρος της πλάτης και αντίθετα ….υπερεκτιμούν το μέγεθος τους στήθους τους. Από τα πιο συχνά λάθη είναι επίσης, να μικραίνουν τις τιράντες έτσι ώστε να σφίξουν ακόμη περισσότερο τον στηθόδεσμο για να έχουν ένα στητό στήθος. Όπως εξηγεί στην Daily Mail η χειροπράκτωρ Lorna Mills από το νοσοκομείο του Oldham της Αγγλίας, τα συχνότερα φαινόμενα είναι οι στρογγυλεμένοι ώμοι, η κυρτή πλάτη, δυσπεψία που οφείλεται στον περιορισμό του διαφράγματος και την πίεση που ασκείται στους πνεύμονες.

Επίσης, οι γυναίκες που πηγαίνουν στο γραφείο της έχουν σημάδια από τις τιράντες και τις μπανέλες, μελανιές στους ώμους .

Η Mills εξηγεί ότι το συχνότερο λάθος των γυναικών είναι να επιλέγουν στηθόδεσμο με ένα νούμερο μικρότερο στην πλάτη και ένα νούμερο μεγαλύτερο για το στήθος. «Αυτό σημαίνει ότι οι τιράντες είναι μεγαλύτερες και έτσι η γυναίκα είναι υποχρεωμένη να τις σφίξει όσο περισσότερο μπορεί. Ως εκ τούτου, οι ώμοι «πέφτουν» προς τα μπροστά όπως και ο λαιμός, με αποτέλεσμα να κυρτώνει η σπονδυλική στήλη και να δημιουργείται δυσφορία.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε στηθόδεσμο παρατηρήστε τα εξής:

- Οι τιράντες του να μην «σκάβουν» το δέρμα στους όμως, συνεπώς να μην πιέζουν.

- Η πίσω μπάντα δεν θα πρέπει να «ανεβαίνει» αλλά να είναι στην ίδια ευθεία με το μπροστινό μέρος της.

- Να μην στενεύει. Τοποθετήστε τα δύο σας δάχτυλα στην πίσω μπάντα της πλάτης και βεβαιωθείτε ότι χωρούν. Για μπροστά κάνετε το ίδιο, με ένα δάχτυλο

- Στο στήθος πρέπει να χωράει «ακριβώς» ούτε να υπερχειλίζει, ούτε να περισσεύει

- Να θυμάστε ότι οι στηθόδεσμοι με μπανέλες δεν είναι κατάλληλοι για στήθος που βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης.

Πηγή: healthpro.gr