National Geographic: Η Αμφίπολη είναι το ελληνικό «Game of Thrones»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε άρθρο για την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το site του γνωστού περιοδικού υπογραμμίζει: «Μία δυναστεία, που ήταν βουτηγμένη στην ίντριγκα, τη συνωμοσία, την αιματοχυσία, όπως οι Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά»

Μπορεί οι σπουδαίες ανακαλύψεις των αρχαιολόγων στον τάφο της Αμφίπολης να συνεχίζουν να προκαλούν αγωνία γύρω από το μυστήριο με την ταυτότητα του νεκρού, όμως, σύμφωνα με το National Geographic, ο γρίφος του ταφικού μνημείου αποτελεί το ελληνικό “Game of Thrones”.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του ιστότοπου του National Geographic, παρότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος τάφηκε στην Αίγυπτο, δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του.

Έτσι, όπως επισημαίνει το περιοδικό, η ανασκαφή στον τύμβο Καστά, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της οικογένειάς του.

«Μία δυναστεία», όπως τονίζει το National Geographic, «που ήταν βουτηγμένη στην ίντριγκα, τη συνωμοσία, την αιματοχυσία, όπως οι Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Game of Thrones”».

Πηγή: Protothema.gr