Το οργισμένο τηλεφώνημα Τσίπρα που άλλαξε τα δεδομένα στη συμφωνία της Μάλτας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όταν ο Αλέξης Τσιπρας δήλωνε στη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ οτι θα επιδιώξει σύγκληση της Συνόδου Κορυφής στην περίπτωση που το άτυπο Eurogroup δεν καταλήξει σε συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση την περασμένη Παρασκευή, ελάχιστοι γνώριζαν το παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ σήμερα οτι πριν το Eurogroup η συμφωνία κινδύνεψε να τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα από… ελιγμούς της τελευταίας στιγμής των γνωστών υποχθόνιων κύκλων. Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιλήφθηκε το βρώμικο παρασκηνιακό παιχνίδι, επικοινώνησε εξοργισμένος με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μερκελ, στην οποία τόνισε σε έντονο ύφος:

«The game is over. Το θέμα ή θα τελειώσει την Παρασκευή ή θα τελειώσει αλλιώς. Η ευθύνη είναι δική σου. Ο σχεδιασμός Σόιμπλε είναι να προκαλέσει Grexit μέσα στην προεκλογική σας περίοδο. Αυτό δεν θα το επιτρέψω!»

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», ειχε προηγηθεί επικοινωνία της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκάρντ, η οποία ζήτησε περισσότερο χρόνο για να συνεχιστεί η διαδικασία της αξιολόγησης. Αυτό εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος οτι στο παρασκήνιο έχει μπει «δάχτυλος» Σοιμπλε, έθεσε τη Μερκελ προ των ευθυνών της.

Η Μερκελ βρέθηκε για άλλη μια φορά στη δύσκολη θέση να πρέπει να δικαιολογηθεί για τα τερτίπια Σοιμπλε.

Όπως εχουμε επανειλλημένα τονίσει στο ΟΛΥΜΠΙΑ, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ βρίσκεται υπό έντονες πιέσεις και έχει χάσει τη στήριξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Πράγμα που αποδείχθηκε περίτρανα την περασμένη Παρασκευή, όταν δεχθηκε μεγαλοπρεπές άδειασμα από τη Μερκελ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώνει με την ουρά στα σκέλια οτι «Το τρίτο μνημόνιο ηταν το τελευταίο για την Ελλάδα».

Έτσι εξηγείται η ξαφνική μεταστροφή Σοιμπλε που άπαντες είχαν διακρίνει…

Πηγή:olympia.gr