ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Δείτε πότε πιστεύει ο Κώστας Καραμανλής ότι θα γίνουν Εκλογές!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αμετακίνητος στην εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση θα κάνει το παν προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση παραμένει ο Κ. Καραμανλής και δεν συμμερίζεται την άποψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό αναφέρουν ότι στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εμφανίζεται βέβαιος ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι αυτήν τη στιγμή στις πρώτες επιλογές του Αλ. Τσίπρα, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Αντίθετα, είναι προσηλωμένος στο να κλείσει την αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος, ούτως ώστε απερίσπαστος στη συνέχεια να προσπαθήσει να αμβλύνει το, όπως λέει ο Κώστας Καραμανλής, αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια που θα έχει στη διάθεσή του. 

Χωρίς το άγχος της αξιολόγησης θα έχει μπροστά του ανοιχτό πεδίο για την ανάληψη πρωτοβουλιών με κοινωνικό αντίκρισμα. Σ’ αυτό θα τον βοηθήσει αφενός η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ως απόρροια και της ένταξης της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και αφετέρου η υπέρβαση του στόχου ως προς το πλεόνασμα, που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων.Ο Κώστας Καραμανλής δεν αποκλείει δε το ενδεχόμενο, παραμονές εκλογών, ένα τμήμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποστασιοποιηθεί τους τελευταίους μήνες να επιστρέψει στη βάση του στην προοπτική ανόδου της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.