Η Έφη Αχτσιόγλου μόλις έγινε υπουργός κατέβασε το προφίλ της στο Twitter και την ιστοσελίδα της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολλά είναι τα αρνητικά σχόλια στο Twitter για την κίνηση της νέας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου να κατεβάσει το προφίλ της στο Twitter αλλά και την ιστοσελίδα της. Βέβαια δεν έχουν σβηστεί όλα καθώς η ιστοσελίδα της υπάρχει αρχειοθετημένη και μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ.

Μια από τις πρώτες πολιτικές αντιδράσεις για την τοποθέτηση της Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας έρχεται από τον Γιώργο Ρωμανιά, ο οποίος δήλωσε ότι «Η Έφη Αχτσιόγλου δεν θα κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Κατρούγκαλο».

Ο Γιώργος Ρωμανιάς, που πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, μίλησε για τη νέα υπουργό.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε ότι έχει συνεργαστεί για μικρό διάστημα με την κ. Αχτσιόγλου στο υπουργείο και ότι του τη σύστησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Επεσήμανε ότι «ξέρει το εργατικό, αλλά δεν ξέρει καθόλου το Ασφαλιστικό». Μάλιστα επεσήμανε ότι η νέα υπουργός «δεν θα κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Γιώργο Κατρούγκαλο», ενώ υπογράμμισε ότι ήταν σκιά του υπουργού στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το βιογραφικό της νέας υπουργού

Γεννήθηκα το 1985 στα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας, όπου και μεγάλωσα. Το 2006 ολοκλήρωσα με άριστα τις προπτυχιακές μου σπουδές στη Νομική του Α.Π.Θ., ενώ το 2009 απέκτησα με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή. Κατόπιν εργάστηκα με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσα ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής μου διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Άρι Καζάκου. Είμαι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία, ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων μου στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα αφορά την υπεράσπιση της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδίως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνομαι στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε δικαιοπολιτικό επίπεδο.

Η κοινωνική δράση και η πολιτική με απασχόλησαν από την εφηβεία μου, οπότε και συμμετείχα στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Ωστόσο η ενεργή εμπλοκή με τα κοινά ξεκινά στα φοιτητικά μου χρόνια με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή μου στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του Α.Π.Θ. Ως μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού συμμετείχα ενεργά στο κίνημα για το άρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Υπήρξα μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα είμαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα συμμετέχω ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ TWITTER ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Έκλεισε το twitter της η Αχτσιόγλου. Βρε μη φοβάσαι, εδώ το έχει ανοιχτό ο Κατρούγκαλος που λέει ότι δεν έκοψε συντάξεις.

Ρωμανιάς: Η Αχτσιόγλου δεν κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Κατρούγκαλο http://ift.tt/2fr5PCP

η Έφη Αχτσιόγλου είναι πιο όμορφη, Μάνταμ Βελκουλέσκου γκόου μπακ

Μόνο στη βαλκανική μπανανία τρέχουν να κλείσουν τα ακκάου όταν γίνουν υπουργοί & αυτό λέει πολλά... @axtsioglou 

Όταν η κρίση γεννά ευκαιρίες: Έφη Αχτσιόγλου, ετών 31, επαγγελματική εμπειρία: καμία. Θεση: Υπ. Εργασίας 

Όσοι ψάχνετε το σβησμένο ιστότοπο της νέας υπουργού κας Ε. Αχτσιόγλου θα τον βρείτε αρχειοθετημένο στο https://web.archive.org/web/20160713015047/http://axtsioglou.gr/axtsioglou-arthra.xhtml …