Έφη Αχτσιόγλου: Υπουργός Εργασίας η πρώην Διευθύντρια του Κατρούγκαλου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η 31 χρονη πρώην Διευθύντρια του Γραφείου του Ψεύτη Υπουργού Κατρούγκαλου ανέλαβε Υπουργός Εργασίας... Τι να σημαίνει άραγε αυτό;;;

Το όνομά της ακουγόταν εδώ και αρκετές ημέρες καθώς φούντωνε η συζήτηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Η Έφη Αχτσιόγλου είναι ένα νέο, άφθαρτο πρόσωπο στην πολιτική, με βαθιά γνώση των εργασιακών και η νεαρότερη στο καινούργιο κυβερνητικό σχήμα καθώς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας.

Η 31χρονη δικηγόρος από τα Γιαννιτσά Πέλλας μέχρι σήμερα ήταν διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με ενεργή συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Ήδη έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός στη διαπραγμάτευση και γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη τόσο του Γ. Κατρούγκαλου όσο και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, γι’ αυτό και η αξιοποίησή της στην κυβέρνηση θεωρούνταν από πολλούς πολύ πιθανή.

Η Έφη (Ευτυχία) Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στηΝομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο. Στη συνέχεια εργάστηκε ως συνεργάτιδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες ενώ ήταν από τις εκπλήξεις όταν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Η ενασχόλησή της με την πολιτική πάει αρκετά πιο πίσω, την εποχή που ήταν ακόμα φοιτήτρια και συμμετείχε στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων και νωρίτερα στο Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Επίσης υπήρξε μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού, στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: newpost.gr