Παπαχελάς: Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη; Τι απάντησε ο Τσίπρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πλαίσιο της συνέντευξης του στον ΣΚΑΙ, ο Πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας ερωτήθηκε από τον Αλέξη Παπαχελά, για το αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για τις προσδοκίες που δημιούργησε όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που μας στήριξαν, είχαν επίγνωση ότι θα δώσουμε μια μάχη και προφανώς θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό και πολλές από τις δεσμεύσεις μας δεν θα μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε».

«Αυτό που επιθυμούσαν ουσιαστικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν να διεκδικήσει η Ελλάδα το δίκιο της στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι «αυτό ακριβώς και κάναμε».

Ο πρωθυπουργός αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας είπε: «σωστά εκτιμήσαμε την λάθος πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη, αλλά ίσως δεν εκτιμήσαμε σωστά ότι η δική μας αποφασιστικότητα δεν θα ειχε αποτέλεσμα».

«Περάσαμε τον δύσκολο κάβο με τις λιγότερες δυνατόν πληγές.. Για πρώτη φόρα υπάρχουν πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.