Ο Τσίπρας έβγαλε τις… γραβάτες των Κινέζων! (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την τελετή υποδοχής, μπροστά από το Λαϊκό Κογκρέσο, στην πλατεία Τιέν Αν Μεν στο Πεκίνο, ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, στην Κίνα.

Δίπλα-δίπλα με τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κετσιάνγκ, ο κ. Τσίπρας άκουσε την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών ενώ στη συνέχεια, οι δύο άνδρες επιθεώρησαν τιμητικό άγημα του στρατού και της αεροπορίας της Κίνας.

Μάλιστα προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκαν 21 κανονιοβολισμοί στην πλατεία Τιέν Αν Μεν, την ώρα που η γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας κυμάτιζε στο Μέγαρο του Λαϊκού Κογκρέσου.

Συνάντηση με τον τον πρόεδρο του Λαϊκού Κογκρέσου

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κογκρέσου, Γιανγκ Ντεγιάνγκ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σχέση των δύο χωρών που όπως είπε «είναι στρατηγικής σημασίας».

«Η σχέση μας με την Κίνα είναι ένα ποδήλατο. Η μία ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία και η άλλη, η συνεργασία στον πολιτισμό και την παιδεία» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Εμείς είμαστε οι ποδηλάτες που θα αναπτύξουμε τις δύο χώρες μας».

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κογκρέσου τόνισε ότι η Κίνα είναι η κοιτίδα του ανατολικού πολιτισμού και η Ελλάδα του δυτικού, για να συμπληρώσει ότι στα 44 χρόνια που έχουν καθιδρυθεί οι σχέσεις των δύο χωρών, προχωρούν ιδιαίτερα δυναμικά.

tsipras-ekana-eksagwgi-stin-kina-to-ntusimo-xwris-grabata

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Κετσιάνγκ: "έχουμε τόσο πολύ ειλικρινείς σχέσεις και γι’ αυτό το λόγο, κατά τη συνάντησή μας, βγάλαμε τις γραβάτες. Δεν κατάφερα να εξάγω το ντύσιμο χωρίς γραβάτα στην Ευρώπη, αλλά το κατάφερα στη Κίνα".