Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ – Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές οι πολίτες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και τη σαφή αντίθεση της κοινής γνώμης σε πρόωρες εκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας «Κάπα Research» για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ερώτηση «αν σήμερα είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ 5,1%, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, το Ποτάμι με 2% και 1,2% η Λαϊκή Ενότητα.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της «Κάπα Research» η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 5,2%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 30,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Το 52,6% των ερωτηθέντων απαντά πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της έναντι 35,5% που τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 29,1% θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 28,5% του Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, το 58,9% των ερωτηθέντων θεωρούν «απαραίτητη ή μάλλον απαραίτητη» τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ το 35,7% τη θεωρεί «περιττή ή μάλλον περιττή».