ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ η «Βόλτα αναψυχής» με Mirage από τον Νίκο Παππά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τρελή… πτήση με μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews.

Δηλαδή την ώρα που η χώρα “καίγεται” από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όλοι περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις για την δόση, οι πολίτες αναστενάζουν από τη φτώχια, την ανέχεια, την ανεργία και τα νέα τεράστια βάρη που βάζει στην πλάτη τους η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι Τούρκοι αλωνίζουν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, η διαθεσιμότητα των μαχητικών αεροσκαφών είναι κάτω από το ελάχιστο παραδεκτό όριο και ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν επαρκεί για να καλύψει βασικές και επιτακτικές τόσο επιχειρησιακές όσο και ανάγκες του προσωπικού, ο κ. Παππάς έκρινε ορθό να κάνει “βόλτα αναψυχής” πολλών χιλιάδων Ευρώ με σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Antinews, σήμερα το πρωί στις 10:47 απογειωθήκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας δύο σύγχρονα διθέσια μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 με επιβάτες στο ένα τον κ. Παππά και στο άλλο τον ΑΓΕΑ μαζί με έμπειρους εκπαιδευτές της Μονάδας. Μετά από… βόλτα μίας ώρας και 10 λεπτών στο Αιγαίο, στις 11:56 προσγειώθηκαν στο ίδιο αεροδρόμιο. Πρόκειται για τα “μοναδικά” διθέσια αεροσκάφη που έχει στη διάθεσή της η Μονάδα για να καλύψει τις ανάγκες της.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση “Βόλτα Αναψυχής του κ. Παππά” οργανώθηκε και εκτελέστηκε με απόλυτη μυστικότητα και χωρίς καμία δημοσιογραφική – φωτογραφική κάλυψη.

Πληροφορούμαστε επίσης, ότι μετά από το συμβάν επικρατεί αγανάκτηση και θυμός σε όλο το προσωπικό της Μονάδας και σε όσες Μονάδες έγινε γνωστό το γεγονός.

Και είναι εύλογη η αντίδραση του προσωπικού, καθώς σε μία εποχή που τα διθέσια πολεμικά αεροσκάφη δίνονται με το σταγονόμετρο για κάλυψη κρίσιμων εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών αναγκών , αλλά και ο προγραμματισμός γενικότερα των πτήσεων γίνεται πολύ περιορισμένα και με εξαιρετικά αυστηρά επιχειρησιακά και εκπαιδευτικά κριτήρια, η πολυτέλεια να κάνει την βόλτα του ο κ. Παππάς αποτελεί πρόκληση για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον Ελληνικό λαό.

Κατά το παρελθόν, σε άλλες περιόδους βέβαια, έχουν πετάξει κατά περίπτωση υπουργοί Εθνικής Άμυνας με πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα , προκειμένου να εκπέμψουν συγκεκριμένα μηνύματα στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Παππάς που ήθελε να στείλει μήνυμα; Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσει.

Άραγε ο αξιότιμος κύριος πρωθυπουργός, καθώς και ο υπουργός Άμυνας, είχαν ενημερωθεί και ενέκριναν την βόλτα αναψυχής του Ν. Παππά;

Και αν ναι, να μας πουν επίσης πόσο κόστισαν αυτές οι πτήσεις αναψυχής του κ. Παπά και του ΑΓΕΑ στον Ελληνικό λαό.

Αναμένουμε εναγωνίως την απάντηση…

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κόστος για μια τέτοια πτήση, αποτιμάται στα 12.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης!

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τι λέει για αυτό;;;