Aυτές είναι οι συμφωνίες που υπέγραψαν Τσίπρας-Πούτιν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συμφωνίες συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς υπέγραψαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Ρωσίας παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:

• Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος
• Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)
• Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ υπουργείων) για Επιστήμη και τεχνολογία, Τουρισμό και Μετεωρολογία.
• Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων: ΕΛΠΕ - Rosneft , Πανεπιστήμιο Πειραιά - Πανεπιστήμιο Ουραλίων και Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας.

Tι είπαν Τσίπρας-Πούτιν στην αρχή της συνάντησης

«Θέλω να επαναλάβω ότι η ενίσχυση των σχέσεων μας αποτελεί για την Ελλάδα στρατηγική επιλογή που επιτάσσουν τόσο οι ιστορικά στενοί, πολιτισμικοί και πολιτικοί δεσμοί, όσο και οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας και οι δυνατότητες ενίσχυσης της σταθερότητας στην περιοχή», είπε ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος των Ρώσο πρόεδρο.

«Έρχεστε σε μια ιδιαίτερη στιγμή όπου γυρίζουμε σελίδα, σταματάει η αβεβαιότητα και μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας και όλα αυτά μπορεί να συμβάλλουν να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας σε περιβάλλον σταθερότητας και προοπτικής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόσκληση και επισήμανε ότι συνεχίζουν τη σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων στο υψηλότατο επίπεδο και αυτό γίνεται με φόντο το Αφιερωματικό Έτος Πολιτισμού Ρωσίας-Ελλάδας.

Ο κ. Πούτιν τόνισε ότι «και στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη έχουμε αναλυτικά συζητήσει τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία. Πρόσθεσε ότι «βεβαίως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες είναι δύσκολες», για να υπογραμμίσει: «Αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλές προοπτικές». «Και βεβαίως», σημείωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, «πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο η ενέργεια, είναι και η υψηλή τεχνολογία και οι υποδομές, όπως και οι αμοιβαίες επενδύσεις».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τι περιέχει ο μυστηριώδης μαύρος χαρτοφύλακας που έφερε μαζί του και στην Ελλάδα ο Πούτιν

Αυτό είναι το παλάτι των αιθέρων του Πούτιν (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη Πούτιν: Οι φωτογραφίες που πρόδωσαν την... παράλειψη του Μαξίμου!

Τσίπρας σε Πούτιν: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεών μας

Έφαγε πόρτα από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Πούτιν

Στην Αθήνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν: Για ποιους τομείς ενδιαφέρονται οι Ρώσοι - Τι θα επιδιώξει η κυβέρνηση

LIVE: Η άφιξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα

Πηγή: cnn.gr