Θεοπεφτάτου για φόρους: Θα επιβαρυνθεί όποιος πίνει πολύ καπνίζει πολύ και βγαίνει για πολλούς καφέδες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε μία κανονικότητα. Μπορεί να γίνονται λάθη, αδυναμίες, αλλά υπάρχει η πολιτική βούληση αγκυλώσεις και λάθη δεκαετιών να μπουν σε μία σειρά" είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε γιατί αυξήθηκε η φορολογία σε συγκεκριμένα είδη.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μιλώντας στον Alpha 989, ρωτήθηκε για τις αυξήσεις σε μπύρα, καφέ και τσιγάρα, που φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους.

Και έδωσε την εξής, επική εξήγηση:

"Προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλ. πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι' αυτό μοιράστηκε"

Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Αντί να αυξηθεί το νερό και το ρεύμα, προσπαθήσαμε να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα για να εξασφαλιστεί το 1,8 δισ. ευρώ".

"Πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού. Δεν είναι ευχάριστα, αλλά έχουν μικρότερη επίπτωση στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Αυτά είναι τα συμφωνηθέντα, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτά που είπαμε τα τηρήσαμε".

Συγκεκριμένα, για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι "θα αλλάξει, η συντριπτική πλειοψηφία θα βλέπει να αλλάζει, θα αυξηθεί στις πολύ μεγάλες περιουσίες".

Τόνισε ακόμη πως "εκμεταλλευτήκαμε ό,τι περιθώρια είχαμε, ήταν πολύ ασφυκτική η περσινή διαπραγμάτευση. Χρησιμοποιήσαμε ό,τι μέσα είχαμε γι’ αυτή τη διαπραγμάτευση, πρώτη φορά ήταν τόσο σκληρή".

Η κα Θεοπεφτάτου διερωτήθηκε: "Θεωρείτε ότι ζούμε σε μία κανονικότητα; Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διέλυσε; Προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε μία κανονικότητα. Μπορεί να γίνονται λάθη, αδυναμίες, αλλά υπάρχει η πολιτική βούληση αγκυλώσεις και λάθη δεκαετιών να μπουν σε μία σειρά. Έχουν γίνει πολλά βήματα. Να τελειώσουμε με τους θεσμούς, είναι έτοιμα νομοσχέδια με σωστό πρόσημο. Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να μπούμε σε άλλη φάση, να πέσει στην αγορά χρήμα και να μπούμε σε μία κανονικότητα".