Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

«Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα», τόνισε, απαντώντας στην επίθεση που είχε εξαπολύσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός. «Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών», συμπλήρωσε.

«Αφιερώσατε 20 λεπτά σε μια προσωπική επίθεση αφού υπερασπιστήκατε την κυβερνητική εκπρόσωπο, εγκαλώντας τη ΝΔ γιατί προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη. Θα μας το απαγορεύσετε; Ποιο είναι το επόμενο βήμα, να μας φυτέψετε τρία μέτρα κάτω από το χώμα;», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και προκαλώντας τα χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

«Στη συνέχεια διαφημίσατε τη συνέντευξή μου. Σας ευχαριστώ αλλά δεν τη διαβάσατε καλά γιατί διαστρεβλώσατε πλήρως αυτά που είπα», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας και τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα δικά σας. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα. Η υστεροφημία σας κ. Τσίπρα είναι εξασφαλισμένη: θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα ψηφίσει την εξεταστική επιτροπή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης που να διερευνήσει τις ευθύνες για τις κλειστές τράπεζες και για το αν υπήρχε σχέδιο για Grexit. «Αλήθεια θα την υπερψηφίζατε τη συγκεκριμένη πρόταση; Δεν φαντάζομαι να έχετε κάτι να φοβάστε;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να μάθουμε αν υπήρχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ και αν ήταν εν γνώσει σας και αν οι υπουργοί ενεργούσαν ερήμην σας».

«Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε αν το περσινό μάθημα σας έγινε πάθημα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν πείθει κανέναν ότι έχετε διδαχθεί τίποτα από τα περσινά σας κατορθώματα».