Προβληματισμός στη ΝΔ από νέα Δημοσκόπηση!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη λεωφόρο Συγγρού, καθώς όλες οι τελευταίες μετρήσεις αναδεικνύουν μια δημοσκοπική στασιμότητα της ΝΔ, παρά την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ήδη πεσμένος ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συγκρατείται στα επίπεδα του 23-25%, παρα τα ολέθρια αποτελέσματα της πολιτικής του σε όλους τους τομείς, από την εξωτερική πολιτική μέχρι το προσφυγικό και την οικονομία.

mitsotakis tsipras

http://24wro.com.gr/wp-content/uploads/2016/03/mitsotakis-tsipras.jpg 705w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" style="margin: 0.4em auto 1.25em; border-style: initial; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: inherit; line-height: inherit; font-family: inherit; vertical-align: baseline; height: auto; display: block; float: left;">

Από την άλλη όμως, φαίνεται ότι η ΝΔ δε δύναται να καρπωθεί δημοσκοπικά τον κόσμο που απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ!

 

Κοινώς η ΝΔ έχει κολλήσει στο 25-27%, κάτω δηλαδή και από το 28% που πήρε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις περασμένες εθνικές εκλογές.

Έμπειροι αναλυτές ανέφεραν στο 24ωρο ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους παρουσιάζεται αυτή η δημοσκοπική καμπή της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι την ΄΄ευνοούν” όσα συμβαίνουν στη χώρα.

  1. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή, τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνιστούν τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, παρά το γεγονός ότι δεσμευόταν για ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και ιδίως των προσώπων.
  2. Οι ψηφοφόροι, παρακολουθούν στους τηλεοπτικούς δέκτες να εκπροσωωπούν τη ΝΔ οι ίδιοι και οι ίδιοι, γεγονός που δρα αρνητικά στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ, καθώς ξυπνούν μνήμες από τα πρώτα μνημόνια.
  3. Ο Αλέξης Τσίπρας για κάποιο λόγο που οι ψηφοφόροι γνωρίζουν, κρατά υψηλά επίπεδα δημοφιλίας παριστάνοντας το ”θύμα των συμφερόντων και της διαπλοκής”, παίζοντας άριστα στη σκακιέρα της επικοινωνίας.
  4. Από την άλλη μεριά, επικοινωνιακά η ΝΔ, έχει ηττηθεί κατά κράτος, αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική ούτε μήνυμα. Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει έμπειρος ιδιοκτήτης εταιρίας μετρήσεων, ”η ΝΔ λειτουργεί ως η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ στο επικοινωνιακό, περιμένει να δει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά απαντά ή κριτικάρει, ότι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση”.
  5. Η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να απευθυνθεί σωστά και να περάσει το μήνυμά της στις κατώτερες οικονομικά τάξεις.

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε με αρκετό δημοσκοπικό αέρα μετά την εκλογή του, τα πρόσφατα αποτελέσματα δείχνουν ένα ξεφούσκωμα και αυτό είναι το βασικό θέμα συζήτησης στα όργανα της ΝΔ.

Αυτό το γρίφο θα κληθεί να λύσει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το Συνέδριο της ΝΔ, προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη μέρα και να πείσει τους Έλληνες ψηφοφόρους, ότι αποτελεί τη μοναδική επιλογή για την έξοδο από την παρατεταμένη κρίση.

Φωτογραφία:Newpost.gr

Πηγή 24wro