“Άδειασε” τον Παπακωνσταντίνου στενός του συνεργάτης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι κατέθεσε για την απόφαση διαγραφής

Επιβαρυντική φαίνεται η κατάθεση του πρώην στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπακωσταντινου, Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος εργαζόταν στο πλευρό του ως υπεύθυνος για θέματα πληροφορικής. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι πήρε εντολή από τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ψάξει τα είκοσι μεγαλύτερα ποσά της λίστας.

"Το CD αυτό δεν ήταν μετατρέψιμο", είπε ο μάρτυρας , κάτι που ουσιαστικά αφαιρεί επιχειρήματα από τον πρώην υπουργό ο οποίος μετέγραψε το cd σε ένα πιο εύχρηστο στικάκι.

Την επίμαχη λίστα ο Γ.Αγγελοπουλος είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα του 2010. Όταν τον ενημέρωσα, πρόσθεσε ο μάρτυρας, για το πόσο των καταθέσεων που ήταν συνολικά περίπου δυο δις. δολάρια, του είπε ο πρώην υπουργός να τα διαγράψει, αλλά όπως υποστήριξε ο ίδιος θα το έκανε έτσι κι αλλιώς.

Διαβάστε τον διάλογο:

Εισαγγελέας. Κρατήσατε το υλικό μήπως ο υπουργός το χάσει και σας το ζητήσει;
Μαρτυράς. Όχι δεν το κράτησα. δεν τα κρατούσα. Το έσβησα. Με το κλασικό delete.
Εισαγγελέας. Αν υπήρχε ο υπολογιστής θα μπορούσε να βρεθεί το αρχείο;
Μαρτυράς. Θα μπορούσε. Πήγα με εισαγγελέα για να αναγνωρίσω τον υπολογιστή αλλά δεν τον βρήκα.
Εισαγγελέας. Αν το βρίσκατε τον υπολογιστή θα είχαν όλα απαντηθεί και δεν θα φθάναμε εδώ σήμερα. Δεν θα ξόδευε η Πολιτεία τόσο λεφτά για αυτή την υπόθεση. Διότι ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά. Πιο πολλά από όσα βρέθηκαν στη λίστα...
Αρεοπαγίτης Τσόλας. Υποδεικνύει στον μάρτυρα ένα CD, παρόμοιο με εκείνο που είχε τη λίστα Λαγκάρντ.
Μάρτυρας. Δεν μπορώ να θυμηθώ.