Νέα κόντρα στα ελληνικά media: Έλενα Ακρίτα Vs Έλλης Στάη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ανάρτηση στο facebook της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα για την αυτοκτονία του Μαμιδάκη: "Γιατί υπάρχουν κι επιχειρηματίες με φιλότιμο", αποτέλεσε αυτή τη φορά, "τροφή" για σχόλια για την δημοσιογράφο Έλλη Στάη.

Η Έλλη Στάη στην ιστοσελίδα της TheToc.gr έγραψε πριν τρεις μέρες για την Έλενα Ακρίτα ένα κείμενο με τον τίτλο "Οι εισαγγελείς της σαπουνόπερας", με αφορμή την ανάρτηση της Ακρίτα και την κίνηση της να στείλει εξώδικο στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο που σχολίασε αρνητικά την ανάρτηση της, χωρίς να αναφέρει καν ποια ήταν αυτή.

H ανάρτηση της Ακρίτα για την αυτοκτονία του επιχειρηματία Μαμιδάκη:

Με αφορμή την ανάρτηση αυτή, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη:

"Πόσο ακόμη λαϊκισμό μπορούν να αντέξουν τα μάτια μας και τα αυτιά μας; Εκεί που πιστεύαμε ότι τα έχουμε δεί όλα, ήρθε και το ανείπωτο:Προσκλητήριο αυτοκτονίας! Ή καλύτερα,απαίτηση για αυτοκτονίες. Γνωστή τηλε-σεναριογράφος (η Ελένα Ακρίτα) με αφορμή την τραγική αυτοχειρία του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη, αφού του απένειμε τα "εύσημα" ("αυτός είχε φιλότιμο..."), έθεσε το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας μπροστά στο δίλημμα: Αν έχετε "φιλότιμο" ακολουθήστε το παράδειγμα. Αλλιώς είστε "αφιλότιμοι". Είναι απορίας άξιο πως και πόθεν η εν λόγω κυρία απέκτησε το δικαίωμα να αποφασίζει περί ζωής και θανάτου."

Και συνεχίζει: "Η Ελενα Ακρίτα πολλές φορές δημόσια έχει απευθύνει "κατηγορώ". Μάλιστα για την κρίση μπορεί να φταίνε πολλλοί. Και επιχειρηματίες και πολιτικοί και δημοσιογράφοι και άλλοι. Αυτοί που προσέφεραν αφειδώς στους πολίτες τηλεσκουπίδια, σαπουνόπερες χαμηλής στάθμης, υποκουλτούρα, αυτοί που θησαύρισαν από το "όπιο του λαού" δεν έχουν καμμιά ευθύνη; Γιατί η κρίση εκτός από οικονομική είναι και πολιτισμική. Να το πούμε αλλιώς: Κανένα καθρέφτη στο σπίτι σας δεν έχετε;"

Η Έλενα Ακρίτα πριν λίγες ώρες ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ένα κείμενο που μιλά για την σκληρή επίθεση που έχει δεχτεί από την Έλλη Στάη με τον τίτλο "Ακραία επίθεση στην Έλενα Ακρίτα". Συγκεκριμένα, το κείμενο της Εφημερίδας των Συντακτών από την Άντα Ψαρρά υποστηρίζει την Έλενα και απαντά:

thepressroom.gr