Αντιγραφή το τραγούδι της Κύπρου; Μέλος γνωστού συγκροτήματος απαντά στη «λάσπη» των Βρετανών!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το γύρο του διαδικτύου έκαναν αναφορές Βρετανών κυρίως δημοσιευμάτων ότι το τραγούδι της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision πως τους θύμιζε κάτι γνωστό!

Μάλιστα κάποιοι μίλησαν και για αντιγραφή του πασίγνωστου κομματιού των Killers «Somebody told me».

Οι PROSPECTUS που είναι ένα από τα πιο καταξιωμένα κυπριακά συγκροτήματα και απαρτίζεται με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς και ερμηνευτές που υπάρχουν στην Κύπρο με κύριο χαρακτηριστικό τους, οι ηλεκτρισμοί το πάθος και η δυναμική παρουσία τους σε κάθε εμφάνιση στηρίζουν τους Minus One.

Μέλος του συγκροτήματος θεωρώντας άδικη την κριτική και τη «λάσπη» που ρίχνουν εδώ και λίγες μέρες στην κυπριακή συμμετοχή, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τις μελωδίες και των δύο τραγουδιών που δείχνει πως διαφέρουν κατά πολύ.

"Οκ, Ακούστε όλοι .. Ήθελα να απαντήσω στις βλακείες που κάνουν το γύρο του Facebook σχετικά με τους Minus One και το δήθεν κλεμμένο από τους The Killers τραγούδι, “Somebody Told Me”. Εάν έχετε και εσείς ενοχληθεί ή απλά είστε περίεργοι , τότε αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε αυτό.

Θα ήθελα να αναφερθώ στο ακόλουθο απόσπασμα από το διαδικτυακό περιοδικό ΟK (το οποίο είχε γράψει ότι η Κύπρος έστειλε τους Killers στην Εurovision, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τα δυο τραγούδια μοιάζουν πάρα πολύ)
Και εγώ ακούω μια “ομοιότητα”, αλλά σε αντίθεση με πολλούς αποφάσισα να εξετάσω περαιτέρω και να αναρωτηθώ για το τι είναι αυτό που καθιστά το τραγούδι μας (ALTER EGO) παρόμοιο;

Αναλύοντας τις σκέψεις μου και με τα 15 χρόνια εμπειρίας που εργάζομαι ως επαγγελματίας μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, αποφάσισα να κάνω κάποια πραγματική μουσική ανάλυση και να καταστήσω απλό για τον οποιονδήποτε να καταλάβουν τι συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν είναι μουσικός ή όχι.

Και τα δύο τραγούδια είναι στο ίδιο κλειδί της Β γεγονός που θα μας βοηθήσει να συγκρίνουμε εύκολα τις μελωδίες τους και την εξέλιξη των χορδών δίπλα-δίπλα. Κάθισα και έγραψα τις βασικές μελωδίες των δύο τραγουδιών, ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε τα δύο."